12 Temmuz 2008 Cumartesi

Patlıcanlı ve Zeytinli Tart

SNC10552

Buzdolabımda 2-3 gündür durup duran, dolabın kapısını her sefer açtığımda, sebzelikten bana melül melül bakan 1 adet patlıcanımı çürümeden nasıl değerlendiririm derken birden aklıma Suzan Çoşkunöz'e ait bu tarif geldi. İyi ki de gelmiş, pişirdikten sonra bu kadar lezzetli bir tart ile karşılaşmayı hiç ummuyordum doğrusu.


Malzemeler (hamur için)

  • 2 su bardağı un
  • 175 gr margarin
  • 1 fiske tuz
  • 2 çorba kaşığı süt

Malzemeler (içi için)

  • 1 soğan, uzun (jülyen) doğranmış
  • 1 büyük patlıcan, alacalı halka doğranmış
  • 20-25 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı toz parmezan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • tuz ve karabiber

Yapılışı

Hamur yapmak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Tart kalıbına yerleştirip elinizle kalıbın tabanına yayın. Üzerine alüminyum folyo ile örtüp, tartın kabarmasını önlemek için alüminyum folyonun üzerine bir su bardağı kuru fasulyeyi döküp, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi bittikten sonra, tartın üzerinden alüminyum folyo ile fasulyeleri kaldırın.

İç malzemesini hazırlamak için, yayvan bir tenecerede margarini eritip soğanları 2-3 dakika kadar kavurup peşine patlıcanları ekleyip 2-3 dakika kavurup, ocağı kısıp 10 dakika kadar pişirin.

Çukur bir kapta yumurta, krema, parmezan, zeytin, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.

Patlıcanlar piştikten sonra biraz ılıtıp tartın üzerine yayın ve üzerine de yumurtalı karışımı dökün.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.

Lezzetine inanamayacaksınız.

Afiyet olsun !

13 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Özlem, nerelerdeydin? Ya da ben nerelerdeydim, izini kaybetmiştim, blogmanşette linkini görünce hemen geldim :)Tart çok değişik, bir o kadar da leziz görünüyor, çok güzel kızarmış :) Ellerine sağlık..

Mutfak Havlusu dedi ki...

patlıcan hamur işlerine yakışan bir lezzet.

Baharcicegi dedi ki...

kalan bir patlicandan böyle nefis bir tart yapmissiniz elinize saglik cok güzel olmus

Melek* dedi ki...

ay ne güzel gözüküoyr ellerine sağlık sizede afiyet bal olsun

nil-nennenmutfakta dedi ki...

mmm şahane görünüyor tadını tahmin edebiliyorum :) ellerine sağlık...

hayatkazanbenkepce dedi ki...

NEFİS BİR TART OLMUŞ BENCE DE , ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

Özlem dedi ki...

Aslı'cım,
Bu ne hoş bir sürpriz oldu, uğramana çoook sevindim.
sevgiler

Özlem dedi ki...

Zeynep,
Merhabalar,
ben tartta bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim doğrusu.

sevgiler,

Özlem dedi ki...

Sevgili Öznur,
Güzel yorumun için çok teşekkürler,
sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Melek'cim,
Ziyaretine çok sevindim,
teşekkürler,
sevgiler

Özlem dedi ki...

Özlem'cim,
Bir dilim de sana gönderiyorum :) Bu arada ben de sünger'e bayıldım, çoook şirin bir pasta olmuş.
Sevgilerimle,

gülriz dedi ki...

Sevgili Özlem, tart çok şahane görünüyor. Benim dolapta da melül mahsun bakan 2 adet bostan patlıcanı var; denemeli mi dersin :))))

Kocaman sevgiler

Semra Altay dedi ki...

Gerçekten çok lezzetli gözüküyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.