Malzemeler
- 2 adet but
- 3 domates
- 1 çorba kaşığı biberiye
- 1 havuç
- 2 çorba kaşığı sıvıyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı beyaz şarap
- karabiber
- tuz
Yapılışı
Havucu rendeleyin, sarımsaklari ince ince doğrayın, domatesleri rondada çekin. Hazırladığınız malzemeler ile diğer tüm malzemeleri butlar ile karıştırın. Tavukları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyup 1 saat kadar pişirin. Pişerken arada sırada suyundan tavukların üzerine gezdirmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun !
6 yorum:
Özlem'ciğim harika görünüyor biberli tavuk ,sarımsak kokusu taa buralara kadar geldi, ellerine sağlık.sevgiler
Özlem'cim tavuk nefis görünüyor, dolma, şekerpare hepsi nefis, iştah açıcı, ellerine sağlık, benim pudingin tadını sormuşsun, dediğin tada pek benzemiyor, ama tadı güzel, çocuklar için bol kalsiyumlu, senin oğluşda belki beğenir benimkiler beğendiğine göre, ellerine sağlık tekrar, sevgiler..
Sevgili arkadaşım sarımsagın girdiği her yemek çok güzel oluyor.
Eline sağlık çok güzel olmuş.Tavuğa hiç hayır diyemem..sevgiler.neriman
Sevgili Özlem,
Bende çok kullanırım tavukda ve et yemeklerinde biberiye'yi.Sana tavsiyem kişniş'de ekle bir dahaki sefere canım.Ellerine sağlık çok nefis olmuş.
Sevgilerimle,
harika olmus ellerinize saglik
Sevgili Hatice,
Güzel yorumun için teşekkür ederim.
Ebru'cum,
Pudingini en kısa zamanda deneyeceğim,
sevgiler
Neriman'cım,
Çok haklısın, sarımsak lezzete lezzet katıyor...
Esra'cım,
Tavisyene mutlaka uyup bi de kişnişle deneyeceğim,
Sevgiler...
Sevgili Nihan,
Çok teşekkür ederim,
sevgiler...
Yorum Gönder