10 Haziran 2007 Pazar

Biberiyeli Tavuk

Pişerken etrafa mis gibi sarımsak kokusu yayıldı....





Malzemeler


  • 2 adet but
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • 1 havuç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı beyaz şarap
  • karabiber
  • tuz


Yapılışı

Havucu rendeleyin, sarımsaklari ince ince doğrayın, domatesleri rondada çekin. Hazırladığınız malzemeler ile diğer tüm malzemeleri butlar ile karıştırın. Tavukları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyup 1 saat kadar pişirin. Pişerken arada sırada suyundan tavukların üzerine gezdirmeyi ihmal etmeyin.

Afiyet olsun !

6 yorum:

hatice dedi ki...

Özlem'ciğim harika görünüyor biberli tavuk ,sarımsak kokusu taa buralara kadar geldi, ellerine sağlık.sevgiler

ebrulitatlar dedi ki...

Özlem'cim tavuk nefis görünüyor, dolma, şekerpare hepsi nefis, iştah açıcı, ellerine sağlık, benim pudingin tadını sormuşsun, dediğin tada pek benzemiyor, ama tadı güzel, çocuklar için bol kalsiyumlu, senin oğluşda belki beğenir benimkiler beğendiğine göre, ellerine sağlık tekrar, sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Sevgili arkadaşım sarımsagın girdiği her yemek çok güzel oluyor.
Eline sağlık çok güzel olmuş.Tavuğa hiç hayır diyemem..sevgiler.neriman

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özlem,
Bende çok kullanırım tavukda ve et yemeklerinde biberiye'yi.Sana tavsiyem kişniş'de ekle bir dahaki sefere canım.Ellerine sağlık çok nefis olmuş.

Sevgilerimle,

NiNo dedi ki...

harika olmus ellerinize saglik

Özlem dedi ki...

Sevgili Hatice,
Güzel yorumun için teşekkür ederim.

Ebru'cum,
Pudingini en kısa zamanda deneyeceğim,
sevgiler

Neriman'cım,
Çok haklısın, sarımsak lezzete lezzet katıyor...

Esra'cım,
Tavisyene mutlaka uyup bi de kişnişle deneyeceğim,
Sevgiler...

Sevgili Nihan,
Çok teşekkür ederim,
sevgiler...