30 Haziran 2007 Cumartesi

Çikolatalı Kurabiye



Malzemeler
  • 100 gr tereyağı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 tepeleme çay kaşığı vanilya
  • 80 gr kıyılmış bitter çikolata

Yapılışı

Bir kabın içinde, oda sıcaklığında yumusamış teryağı ile şekeri karıştırın.

Sonra tereyağlı karışıma un, vanilya ve kıyılmış çikolatayı karştırıp yoğurun.

Hamurdan parçalar koparıp dilediğiniz şekli verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirin.

(Tarif sevgili Cemaliye Tüter'e aittir)

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: