30 Haziran 2007 Cumartesi

Vişneli Muhallebi




Tarife başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum. Kesinlikle kase veya kupla servis yapın. Ben denemelik yaptığım için yarım ölçü ile kare bir borcamda sundum, tabii servis yaparken dağıldı. Eminim kase veya kupta sunum mükemmel olacaktır.


Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1 kahve fincanı un

Sosu için:

  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu dondurulmuş vişne (vişneleri bir gece öncesinden süzgece koyup suyunu bir kapta toplayın)
  • 125 gr vişne suyu

Yapılışı

Şekeri, unu ve sütü tencereye koyun. Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşan muhallebiyi kaselere veya kuplara dökün..

Vişnelerin bir gece öncesinden biriken suyunu, mısır nişastasını, vişne suyunu ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın.

Kıvamı koyulaşan sosu ocaktan alıp, içine vişne tanelerini ekleyip muhallebinin üzerine yayın.

Servisden önce mutlaka dolapta 1-2 saat bekletin. Bu sıcak havalarda içinizi serinletecek nefis bir lezzet. Çok başarılı. Tarifi için Filiz Zorlu'ya teşekkürler...

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: