Bu tart hamurunun üzerine dilediğiniz içi hazırlayabilirsiniz. Ölçüler o kadar doğru ki hamurun kıvamı çok güzel oluyor.
Malzemeler
tart hamuru;
- 2 su bardağı un (225 gr)
- 1,5 su bardağı margarin (175 gr)
- 1 fiske tuz
- 2 çorba kaşığı süt
içinin malzemeleri;
- 2 soğan, jülyen doğranmış
- 1 paket mantar, doğranmış
- 1 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı cheddar peyniri, rendelenmiş
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- tuz, karabiber
Yapılışı
Tart malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Hamuru tart kalıbına koyup elinizle bastırarak tartın içine iyice yayın, dilerseniz tezgahta açıp kalıba öyle de yerleştirebilirsiniz. Tartın üzerine alüminyum folyo örtüp ağırlık yapması için 1 su bardağı kadar fasulye döküp, önceden 200 derecede ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda fırından çıkarıp folyo ile fasulyeleri üzerinden alın.
İçinin hazırlanması için, margarini tavada eritip soğanları kavurun, peşine mantarları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Tartın üzerine soğanlı mantarları döküp yayın.
Bir kapta yumurta, yumurta sarısı, krema, rendelenmiş peynir (eğer cheddar bulamazsanız kaşar peyniri de kullanabilirsiniz), tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın ve tartın üzerine döküp tartı fırına sürün.
Fırının ısısı yine aynı olacak yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun !
8 yorum:
amnn amann amann çok güzel görünüyor ellerinize sağlık özlem hanımmmm sevgiler..
Özlemcim nefis olmuş ve öyle görünüyor. Tarifini çok merak ettim canım
Ellerine sağlık
sevgilerimle
Özlemcim tart harika görünüyor sıcakken bir dilim aldım ellerine
sağlık öpüyorum...
Harika bir goruntu! Kokusu Hollandaya kadar geldi:)) Ellerine saglik!
Görüntü ye beni diyor:))
Ellerine saağlık canım...
Canim,
görüntüsü zaten hereyi anlatiyor bence, pek bir lezzetli oldugu belli oluyor, bir dilim icin neler vermezdim su anda, öyle acim ki:))
Ellerine saglik diyorum, hoscakal..
çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık
vazgeçılmezlerımdendır tartlar
harıka görünüyo elınıze saglık
sevgıler fıruze..
Yorum Gönder