İçinde yok yok, ama harika bir lezzeti var, henüz iftara birşey yapmadıysanız tavsiye ederim....
Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak et suyu, ya da et bulyonlu su
- 1 soğan, yemeklik doğranmış
- 30 gr tereyağı, yaklaşık 2 çorba kaşığı
- 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- 1 adet sivri biber, doğranmış
- 2 adet domates, veya 4 çorba kaşığı domates rendesi
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çorba kaşığı nane, kuru da olabilir
- 1 tatlı kaşığı reyhan
Yapılışı
Tereyağını ısıtın ve sırasıyla soğanı, biberleri ve domatesleri kavurun.
Peşine bulguru ilave edip hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ekleyip, önce harlı ateşte göz göz oluncaya kadar pişirip altını kısın ve içine yeşil mercimek, nohut, tuz ve naneyi ilave edip kapağını kapayın, iyice kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirip demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun !
3 yorum:
ay harbiden bu pilav cok guzel duruyor :))
MAŞALLAH CANIM YOK YOK GERÇEKTEN ELLERİNE SAĞLIK ÖZLEMCİĞİM...
hepsı bırbırınden gusell..
Yorum Gönder