23 Ağustos 2009 Pazar

Nırbac

SNC10143

Bir Osmanlı yemeği....iftar sofraları için leziz bir alternatif.



Malzemeler
  • 1 kg kuzu parçalara ayrılmış kuzu budu
  • 1/2 kg havuç
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
  • 1/2 kahve kaşığı zencefil
  • 30 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • tuz

Yapılışı

Eti tencereye aktarın ve yüksek ateşte her tarafını çevirerek kızartın. Tereyağını ekleyin. Küp şeklinde doğranmış havuçları , nar ekşisini ve baharatları de ekleyip tencerenin ağzını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben her zamanki gibi düdüklüyü tercih ettim ve buharı çıkmaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar pişirdim.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Düş bahçesi (Düşler Mutfağı) dedi ki...

Harika bir iftar yemeği, ellerine sağlık!

Sevgiyle kal,