9 Ağustos 2009 Pazar

Jöleli Meyve Pastası

SNC10092

Yapımı kolay, üstelik unsuz ve de yağsız bir tatlı...

Malzemeler
  • 1 paket muz jölesi
  • 1 paket limon jölesi
  • 2 su bardağı çok sıcak su
  • 2 su bardağı çok soğuk su
  • 3 adet buz
  • 2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 3 adet şeftali veya 15 adet kayısı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu

Yapılışı

Limon jölesini küçük bir tencerede kaynamış sıcak su ile eriyene kadar iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı çok soğuk suyu döküp karıştırın. Üzümleri çukur bir cam kaba koyup üzerine limonlu jöleyi dökün ve kabı buzdolabına kaldırıp, katılaşana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

Üzümlü jöle katılaştıktan sonra ikinci katmanı hazırlamaya başlayın.

Muz jölesini yine küçük bir tenecerede 1 su bardağı kaynar sıcak su ile iyice eriyene kadar karıştırın. Üzerine, diğerinde olduğu gibi çok soğuk su ilave edip karıştırın. Muzları ve şeftalileri doğrayıp muz jölesinin içine katıp üzümlü jölenin üzerine dökün. Kabı tekrar dolaba koyup katılaşıncaya kadar yaklaşık 3 saat kadar bekletin.

Servis yapmadan 5 dakika önce kabı, içi sıcak su dolu bir kabın içinde 1-2 dakika bekletin. Kabı haifçe sallayıp servis tabağına ters düz edin.

*Ben ters düz ederken, servis tabağını kabın üzerinde tutup kapla birlikte çeviriyorum.

Üzerini limon kabuklarıyla süsleyip servis yapın.

* Meyveli jöle yaparken, kivi ve ananas kullanmayın, her iki meyve de jölenin katılaşmasını engelliyor.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: