9 Ağustos 2009 Pazar

Barbekü Soslu Somon

SNC10065

Uzuuun bir aradan sonra sonunda tarifi ile karşınızdayım....


Malzemeler

  • 500 gr somon (2-3 kişi için)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal veya dijon hardalı
  • 2 çorba kaşığı worcestershire sos
  • 1 tatlı kaşığı ketçap

Yapılışı

Balık hatiç tüm malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Somon balığını yıkayıp kurulayın. Tuzlayıp biberleyin.

Hazırlamış olduğunuz sosu fırça ile balığın her tarafına sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip balığınızı içine yerleştirin, kalan sosu üzerine döküp önceden 200 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika kadar, balığın üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun !

11 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Herbir fotoğraf iştah açıcı ve çok güzel.Tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum.
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bunlar nefis gözüküyor bayıldım hepsinede tarifleri bekliyorum...

Cafe Gusto dedi ki...

4 gözle bekliyorum süperler süper...Ellerine sağlık...

erzurum dedi ki...

merhaba

güzel gözüküyor ellerinize sağlık tarifini de bekliyorum


gunisik.blogspot.com

müjde dedi ki...

Sabırsızlıkla bekliyorum.:))

tubanıntarifleri dedi ki...

Merhabalar blogunuzu bugün tesadüfen buldum iyiki de bulmuşum bayıldım.özellikle pembe gönlüm sende pastanıza ilk fırsatta deneyeceğim.(sizi arkadaş listeme ekliyorum siz de beni eklerseniz çok sevinirim)
Antalya'dan sıcak sevgiler

Yelda Özyurt dedi ki...

joleyi yemekten hic zevk almasamda bu goruntusu yokmu? Gercekten bastan cikarici...

Özlem dedi ki...

Herkese merhaba ve hayırlı Ramazanlar,
Güzel sözleriniz ve yorumlarınız hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,

Tubanıntariflerine girmeye çalıştım ama beceremedim, acaba başka bir adres var mı?

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Özlem hanım Merhaba,

Bu güzel balığın tarifini ne zaman yayınlayacaksınız malum balık mevsimi geldi.

Sevgiler

Demet

Adsız dedi ki...

Özlem hanım Merhaba,

Bu güzel balığın tarifini ne zaman yayınlayacaksınız malum balık mevsimi geldi.

Sevgiler

Demet

Unknown dedi ki...

bayıldım ellerine sağlık... ilk fırsatta deniyeceğim