27 Haziran 2009 Cumartesi

Güveçte Kuzu Butlu Türlü

SNC10028

Evde sebzelerim vardı, niyetim türlü yapmaktı ancak bir de baktım ki kuşbaşı etim yok. Genelde buzlukta mutlaka bulundururdum ancak bittiğinin farkına varamamışım. Herneyse, çok da fazla kalıplara bağlı kalmayalım değil mi...et olarak yerine ne olabilir diye bakınırken, kuzu butlarını gördüm. Ufak boyutlarda ve 3 parçaya bölünmüş vaziyette duruyordu. Ne kadar kötü olabilir ki dedim ve butlu bir türlü pişirdim, bence gayet de lezzetli oldu.

Nasıl mı yaptım ?

Etleri önce ısıttığım sıvı yağda arkalı önlü kızarttım. Sonra düdüklüde, 6 çorba kaşığı domates rendesi, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip, buhar çıktıktan sonra tencerenin altını kısıp 25 dakika kadar pişirdim.

Diğer tarafta 1 büyük patatesi, 1 havucu, 1 kabağı, 1/2 kırmızı kaliforniya biberini ve 1 patlıcanı küçük küçük doğradım.

Et piştikten sonra eti, doğranmış sebzeleri, 3 çorba kaşığı bezelyeyi, 1 avuç ayıklanmış taze fasulyeyi, 1 adet defne yaprağını, 2 dal taze maydanozu, 2 dal taze dereotunu, 2 diş doğranmış sarımsağı ve tencerede kalan tüm yemek suyunu kapaklı bir güveç kabına yerleştirdim. Kabın kapağını kapatıp önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirdim. Yanına da pilav yapıp servis ettim.


Afiyet olsun !

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık....
Mutlu hafta sonları!

FİLİZ'CE dedi ki...

MIMM..ELLERİNE SAĞLIK..

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik, cok guzel gorunuyor. Daha once sizin acma tarifinizi denedim ve mukemmel oldu. Tesekkurler.

Nur

Seda dedi ki...

Sayfanızdaki herşey çok leziz ellerinize sağlık sevgiler....

Nur Vural dedi ki...

Ellerine sağlık. Resimde ne kadar güzel görünüyor.

Sevgiler...

Saliha dedi ki...

hımmm bu tarıfı oglum cok sever emınım..ellerıne saglık özlem..ben acaıp kalıplara takılı kalırım ve hıcde memnun degılım halımden napcam bılmem:(

sevgılerımle..