29 Mart 2009 Pazar

Muzlu Rulo

SNC10249


Haftada 3 gün yürüyorum, akşam işten eve gelip, yemek faslını bitirince, soluğu komşumun kapısında alıyorum, o da, zilini çalar çalmaz, zaten hazır, çıkıp yürüyoruz, 45 dakika, fena değil di mi? Valla elimden ancak bu kadarı geliyor, başka türlü spor yapma imkanı bulamıyorum.

Bi de tatlıları aklımdan çıkarabilsem :) En azından hafta sonları kendime izin veriyorum, ama hafta arası dikkat ediyorum. Son derece disiplinli bir beslenme düzeni kurdum kendime, günde 6 öğün, hem bu vesile ile günde 3 kerede de zorunlu olarak meyve de yemiş oluyorum.

İşte eğer siz de benim gibi yapıyorsanız, hafta sonu geldiğinde,canınız tatlı mı çekti, evde muz var mı, eh herhalde dolabınızda süt de
bulunduruyorsunuzdur, un, şeker ve margarin mutlaka vardır, belki hindistanceviziniz olmayabilir, o zaman hadi bi koşu alıp gelin çünkü bu tarif için değer.

Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlere güzel bir tarif, beğeniceğinizi umuyorum.
































Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 paket margarin
  • 2-3 adet muz
  • 1 kase hindistancevizi

sos için:

  • bitter çikolata, 40 gr kadar
  • 2 çorba kaşığı krema



Yapılışı

Tencerede süt, un ve şeker karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınıp margarin ve vanilya eklenip mikserle yaklaşık 10-12 dakika kadar çırpılır. Uygun boyutta bir tepsi ıslatılı ve muhallebi üzerine dökülür. Tepsinin üzerini streç filmle kaplayıp 1 gece buzdolabında bekletin.

Muzları önce ortasından ikiye, daha sonra da uzunlamasına dörde kesin. Böylece 8 adet ince çubuklar elde edin. Hindistancevinizi düz bir tabağa dökün. Dolaptan tepsiyi çıkartıp, muhallebiden muzların boyutlarına uygun kareler kesip, hindistancevizine yatırın. Muzları karenin bir kenarına koyup rulo şeklinde sarın. Böylece tatlınınız hindistancevizyle kaplanmış olacak.

Ruloları servis tabağına alın. Diğer tarafta, çikolatanızı krema ile birlikte eritin. Çikolata sosunuz hazır olunca sıkma torbasına doldurup dilediğiniz şekilde tatlılarınızın üstüne sıkın.


Afiyet olsun !

7 yorum:

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

valla süpersin. harika yapmşsın üstelik çok hafif. ben bu tarifi çok tuttum. ellerine saplık:)

Özlem dedi ki...

Gerçekten çok hafif bir tatlı oldu, hatta 1 adet kalmıştı, ertesi günü yedim, tadı daha da hoşuma gitti,
sevgilerimle

BİZİM EVİN MUTFAĞI dedi ki...

Müthiş görünüyor... Ellerine sağlık sevgiler...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellrine sağlık enfes olmuşlar yürüyüşe devam yılmak yok bende senin gibi tatlıya dayanamıyorum ama yapılcak bişey yok sevgilerimle

Betül İnce dedi ki...

Bu fotoğrafa bakınca inadına tatlı takılır insanın aklına Özlem'ciğim, harika, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

humeyra dedi ki...

Bu krema gerçekten de harika birşey, ben denedim, babam aklına geldikçe 'kızım o muzlu şeyden yapsana' diyor.

Özlem dedi ki...

Humeyra'cım,
Babacığının sevinmesine çok sevindim, ellerine sağlık,
sevgiler