Ne zamandır internet ile sorun vardı, bendi kendi tarafımdan hallettimiği sansam da, ziyaretçilerin çoğu giremiyordu, o kadar üzüldüm ki anlatamam, sebebini tam olaraka anlayamasak da bir şekilde halloldu çok şükür.
Taa Kurban bayramından kalmış et vardı buzlukta, eti yakınlarımızdan birisi göndermişti, daha fazla bekletmeden tüketmek istedim.
Öylesine kendimce basit bir tarif uydurdum ama güzel oldu. Et, dana eti, ancak pişerken kokusundan sanki bonfile gibi geldi bana. Etin kaç gram olduğunu tartmadım ama yaklaşık 2 avuç kadar geliyordu.
Malzemeler
- 2 avuç kuşbaşı doğranmış dana eti
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet defne yaprağı
- tuz, karabiber
Yapılışı
Eti düdüklü tenecereye koydum, kapağını kapatmadan, suyunu çekene kadar etleri kavurdum. Ardından tereyağını ekleyip eridikten sonra ununu koydum, ama burada dibinin tutmaması için ocağın ısısını iyi ayarlamak lazım, 1-2 çevirdikten sonra salça ve 3 su bardağı sıcak suyu ekledim. Karabiber ve defne yaprağını da ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp, buharı çıkmaya başladıktan sonra 30 dakika kadar pişirdim. Tuzunu piştikten sonra, sıcak iken ekledim.
Yumuşacık bir et oldu, yanına pilav ile çok uyumlu oldu.
Afiyet olsun !
18 yorum:
Başlığı 'Muhteşem bir et yemeği' olarak değiştirelim mi:)
Ellerine sağlık:)
Oley,Özlem geri dönmüş.:))
Hem de harika bir yemekle.Tam da benim kocişimin ağzına layık.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Esra'cım,
Çok tatlisin :) Aslında bazen çok fazla uğraşmadan da güzel lezzetler yakalanabiliyor, sadece istemek ve sevmek yeterli, di mi...
Müjde'cim,
Ben de döndüğüme çok mutlu oldum inan, herşeyin normale dönmesine de müthiş sevinmiş durumdayım,
Her ikinize de kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum,
sevgilerimle
Ozlem'cigim,
Ellerine saglik, cok istah acici bir goruntusu var yemegin. Harikasin...
Sevgiler.
Selam Canım,
Sorunu gidermene sevindim.
Et nefis gözüküyor ben yanına pilavda istiyorum:)
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Özlem hanım,
Çok sevindim sistemin düzelmesine. Genelde sayfanıza işyerimde, öğlen tatilinde bakıyordum. Bir süredir giremeyince "herhalde bizim bilgi-işlemciler blogspotlara girişlere kısıtlama getirdiler" diye üzülüyordum. Tariflerinizi, sayfa düzeninizi ve anlatımınızı çok beğeniyorum ve zevkle takip ediyorum. Paylaştıklarınız için çok teşekkürler.
Hatice
ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)sayfan açılınca resimlerin uzun süre sonra açılıyor:(
Basit ama cok nefis bir yemek olmus, görüntü muhtesem. Ellerine saglik.
ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLİ ÖZLEM..
BASİT AMA EMEĞİ YETER..
SEVGİLER.
canim sorunun hallolmasina sevindim. seninde icin rahatlamistir blog tekrar normale dönünce.
et yemegin harika olmus. Firindan bir ekmek alip geliyorum banmaya, cok lezzetli görünyor.
ellerine saglik sevgiler canim
Ne kadar iştah açıcı bir fotoğraf bu. Harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben de uzun zamandır kakaolu pudingi sayfanda görünce merak etmeye başlamıştım. Sevgiler.
her yorumumda belirttiğim gibi yine görüntü süper.eminim tadıda öyledir.ellerinize sağlık..iyi hafta sonları..
Ellerine sağlık canım benim nefisss!!!
Sevgiler,
Evren
özlem usta ellerine sağlık yaptık yedik sosu çok güzel di
Sevgili Adsız,
Beni ustalığa layık gördüğün için öncelikle teşekkür ederim :) Yemeği beğendiğine çok sevindim, af,yet olsun,
sevgiler
Merhaba Özlem hanım
ben tesadüfen bloğunuza girdim eve basit bir et yemeği arıyordum...Bira yandan düdüklü tencere bir yandan da laptop tarifinizi eşimle berabar yaptık :) şuan pişiyo ve 30 dk yı taamamlamasına 10 dk kaldı..yedikten sonra tekrar yorum yapıcam görüşümle ilgili..
ama öncelikle çok teşekkür ederim tariniz için..benm gibi çalışan hanımlar için basit ve pratik tariflerinize lüften devam edin olurmu?
Çalış..
Merhabalar,
Umarım beğenmişsinizdir. Sonucunu çok merak ettim.
sevgiler
özlem hanım yemeğiniz pişirdim ve afiyetle yedik çok ta güzeldi... ilk et yemeği denemem 10 üzerinden 10 :) tekrar teşekkür ediyorum.. bloğunuza daimi bir okur kazandınız :)
Sevgiler..
Yorum Gönder