5 Haziran 2007 Salı

Patatesli Tepsi Böreği



Malzemeler

4 yufka
½ su bardağı sıvıyağı
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Içi için:
4 büyük patates
2 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağı
2 çorba kaşığı kurutulmuş maydanoz
Tuz ve karabiber

Üzeri için:
Susam
Tatlı kırmızı biber


Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesleri soyup, irice rendeleyin. Sıvıyağını (ben her zaman ki gibi fındıkyağı kullandım) ısıtıp once soğanları daha sonra da patatesleri ekleyip kavurun. İçine maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra biraz daha çevirip ocaktan alın.
Bir kapta yumurta, sıvıyağı, süt ve tuzu çırpıp karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini içine serin. Kenarlardan taşan parçaları kesip içine yayın. Sütlü karışımdan biraz üzerine gezdirin. Aynı şekilde ikinci yufkayı da birincinin uzerine serip, yine sütten biraz gezdirin.
İki yufkadan sonra, hazırladığınız patatesli içi üzerlerine yayın. Geri kalan 2 yufkayı da daha önceki yöntemle için üzerine sırasıyla yayın, tabii aralarına sütten gezdirerek.
En üste de kalan sütlü karışımı dökün.
Ben her zaman böreği fırına vermeden once en az bir yarım saat bekletirim ki sıvıyı iyice çeksin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

cok tesekkur ederim paylaşımın için çok yardımın dokundu:)

Adsız dedi ki...

Çoook teşekkür ederim.. Eşim çok beyendi.