30 Haziran 2007 Cumartesi

Mantarlı Milföy Börek



Bence bu tarif, "ya dolapta biraz mantar vardı, bununla nasıl pratik birşey yapabilirim" dediğiniz anda uygulayabileceğiniz bir tarif. Tabii genelde buzlukta milföy bulunduğunu da varsayarsak eğer :)

Malzemeler
  • 9 adet milföy hamuru
  • 1 kutu mantar
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 3 domates
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Mantarları yıkayıp, ince ince dilimleyin. Soğanı zeytinyağında öldürün, içine mantarları ilave edip pişirin. Tuz ve karabiber ilave etdip bir-iki karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Hamurları oda sıcaklığında çözdürün. 6 adedini, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan 3 adedinden de 6'şar adet uzun şerit kesin. Bu şeritlerden 6 tanesini de ikiye ayırın, böylece 12 adet uzun 12 adet kısa şerit elde etmiş olduk.

Tepsiye dizilen milföylerin 2 kenarına uzun, iki kenarına kısa şerit yerleştirin. Ortasına önce rende kaşarı, mantarları ve halka halka kesilmiş domatesleri yerleştirin. Yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürün.

Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika bi tarif. ilk defa gördüm.çok beğendim hemen yapıcam.. başka orjinal tariflerde beklioruzzzz:)