20 Ağustos 2012 Pazartesi

Sakızımsı Brovni


Aylardan sonra nihayet bir tarif ekleyebildim. Önce fotoğraf makinem bozuldu, yenisini edindim bu sefer de fotoğraflarımı muhafaza ettiğim Picnic sitesi kapandı. Fotoğraflarıma çerçeve, yazı, boyut değiştirme vs yapabildiğim bir siteydi. Nihayet yeni bir resim düzenleyen site buldum adı Ipiccy.

Resimlerimi eskisi gibi düzenlemeye başlayınca tekrar blogumu da güncellemeye gönül rahatlığı ile başladım. Çünkü resimlerimi ne yazık ki izinsiz kullanan emeğe saygı göstermeyen bazı insanlar var, üzerinde isim yazmayan bir fotoğraf gördüklerinde çalıyorlar...herneyse bu işi de hallettik artık inşallah bol bol bu sayfadan sizlerle buluşmaya devam edeceğim. Haa..bi de blogdan siteye geçme işini de halledebilirsem çok iyi olacak...bu sene bitmeden...umarım...

Şimdi artık tarifime geçiyorum, adına Sakızımsı Brovni dedim çünkü orijinal adı Chewy Brownie idi ...hafif ağdalı bir kıvamı var...

Malzemeler
  • 115 gr tereyağı
  • 115 gr bitter çikolata
  • 300 gr toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı (ya da 1/4 tsp) tuz
  • 2 tatlı kaşığı (ya da 2 tsp) vanilya ekstresi, sakın esans kullanmayın, hiç bulamadınız vanilin kullanın.
  • 2 yumurta, oda ısısında
  • 125 gr un
  • 2 yemek kaşığı (2 tbs) kakao
Yapılışı
- Fırını önceden 170 derecede ısıtın. 20 cm'lik kenarları yüksek kare bir fırın kalıbını yağlayın. Dibine yağlı kağıt döşeyip üzerini tekrar yağlayın ve bir kenarda bekletin.
- Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. (Benmari ya da orijinal adıyla Bain Marie usulü pişirme veya eritme ısıya direkt temas etmemesi gereken gıdaların bu yöntemle pişirilmesine veya eritilmesine denir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerinde kaynayan su dolu başka bir kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi sağlanır.) Eriyen karışımı soğuması için kenara alın.
- Soğuyan karışımı mikser kabına aktarın ve içine şeker, tuz ile vanilyayı katıp karıştırın. Peşine yumurtaları ardı sıra her katımdan sonra iyici karıştırarak ekleyin. Son olarak un ve kakaoyu da katarak hamurun içinde un kaybolana kadar biraz çırpıp bırakın.
- Hamuru fırın tepsisine aktarıp fırına sürün.
- Üzeri kabuk bağlayana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi değişkenlik gösterebilir bu nedenle 30.dakikadan sonra mutlaka bir kürdan ile test edin.
- Brovniniz piştikten sonra fırından çıkartıp bir süre kabından çıkarmadan bekletin. Kabınız dokunmaya izin verecek ısıya düştüğünde spatula yardımıyla brovninizi kalıbından ayrımak için brovninin çevresinde gezdirin. Kabı ters düz edip brovniyi kabından çıkartın. Brovninin üzerinden yağlı kağıdı sıyırıp soğuması için fırın ızgarasının üzerinde bekletip, soğuduktan sonra da karelere kesin.

Afiyet olsun !


3 yorum:

Unknown dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık:):) iyi bayramlar

Özlem dedi ki...

Teşekkür ederim :)) iyi bayramlar

Adsız dedi ki...

tarifiniz çok güzel ama neden gr olarak yazıyorsunuz onu bardağa koysanız ve yazsaydınız çok seviniriz sitenizdeki tarifler çok güzel ama gr la yazılınca okuayasım dahi gelmiyor
eda