8 Nisan 2012 Pazar

Çilekli Pavlova


Cilekli Pavlova.egg on Aviary.

Merengi/Bezesi için
  • 4 yumurta beyazı
  • 1 cup ya da 220g toz şeker
  • 2 tbs ya da yemek kaşığı mısır nışastası
  • 2 tsp ya da tatlı kaşığı beyaz sirke (elma sirkesi de olur)


Kreması için
  • 1 kutu krema ya da krem şanti


Süsleme için
  • 250 gr çilek, ikiye kesilmiş (yeşil sapları daha süslü görünmesi açısından üstünde kalabilir)


Yapılışı

Fırını önceden150°C de ısıtın. Yumurta beyazlarını mikser kabına koyup kabarık bir kar kıvamına gelene kadar çırpın. Bir yandan çırpma işlemi devam ederken azar azar toz şekeri ilave etmeye başlayın. Parlak ve sıkı bir görüntü elde edene kadar güzelce çırpın.


Ardından mısır nışastasını ve sirkeyi ekleyip iyice karışana kadar çırpın.


Karışımı bir sıkma kağıdına doldurup, yağlı kağıt serilmiş düz bir tepsiye 18 cm çapında kenarlardan bşlayıp ortaya doğru gelerek bir daire şeklinde sıkın. Yaklaşık 2 kat sıkıyorsunuz, bu nedenle kenarlardan başlamanız daha doğru çünkü ikinci katı sıkarken tam ortaya yaklaşırken beze bitiyor. Ortaya krema dolduracağınız için ortanın çukur kalması daha doğru olur. Bu arada fırının ısısını 120°C ye indirin ve tepsiyi fırına yerleştirin. Yaklaşık 1 saat 20 dakika kadar pişirin. Fırını söndürün ve beze tamamen soğuyana kadar fırının içinde bırakın.
Kremayı koyulaşana kadar iyice çırpın, eğer kreme kullanacaksanız içine 2 çorba kaşığı pudra şekeri eklemek iyi olabilir. Ben 1 çay bardağı soğuk sütle bir paket toz krem şantiyi çırpıp biraz dolapta soğuttuktan sonra kullandım. Kremayı bezenin üzerine sürüp çileklerle süsleyip hemen servis yapın.


Afiyet olsun !

3 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ohhhh ellerine sağlık Özlem'ciğimmmmmm miss gibi çilek kokuları buralara kadar geldi.

Sevgiler,
Evren

Özlem dedi ki...

Evren'cim,
Ziyaretin için çok teşekkürler :)

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..