15 Nisan 2012 Pazar

Ballı Kuzu Budu

IMG_1686


Malzemeler

• 1.5 kg  kuzu budu
• 5 çorba kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı curry
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

Kuzu budunu kağıt havlu ile güzelce kurulayın. Keskin bir bıçak ile üzerine 2 cm lik kesikler yapın..

Bir kapta bal, curry, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Sonra da bu karışımı kuzu buduna iyice sürürek bu karışıma bulayın. Ve çukur bir kaba koyup buzdolabında yaklaşık 4 saat kadar marine olmasını bekleyin.
Fırını önceden 240°C de ısıtın.
Budu dolaptan çıkarıp oda ısısına gelmesini bekledikten sonra fırın kabına koyup üzerine tuz ve karabiber serpip fırına sürün. 10 dakika kadar fırınladıktan sonra fırının ısısını 200°C ye indirip 50 dakika kadar daha pişirin. Pişim esanasında dipte toplanan suyu ara ara alıp etin üzerine gezdirin.
Etiniz iyice piştikten sonra yanına fırınlanmış biberiyeli patates ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun!

4 yorum:

Mutfakpenceresicom. dedi ki...

Gerçekdende ballı kuzu olmuş Özlemciğim ellerine sağlık,nefis,lezzetli görünüyor.Afiyet olsun.

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem, gelip ders almam lazım senden. Kıza köfte dışında yumuşak et nadir yedirebiliyorum,- ne yapsam, bazı terbiye usulü dışındakiler- yumuşak et yapamıyorum.

Eline sağlık.

Et pişiremeyen anne Çiğdem

Özlem dedi ki...

Sevgili Mutfakpenceresi ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler,

Sevgili Oğlak kızları, rica ederim ne demek, genelde ben de etleri ya düdüklüde ya da fırında uzun süre pişirince yumuşak pişirebiliyorum. Eminim büyüyünce köfte dışında diğer etleri de yemeğe başlayacaktır. Ben de küçükten yediğim 2 et vardı. Biri tahmin edeceğin üzere köfte diğeri de pirzolaydı. Onu da kemiğinden tutup yemekten hoşlandığım için yiyebiliyordum :)

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..