22 Nisan 2012 Pazar

Zeytinyağlı Yer Elması

31122011141

Malzemeler
  • 1 kg yer elması, soyulmuş ve iri doğranmış
  • 1 adet havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış
  • 1/2 çay bardağı pirinç, yıkanmış süzülmüş
  • 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet tatlı sivribiber, halka halka doğranmış
  • 1/2 bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıcak su
  • Üzerini süslemek için 1 dal dereotu
Yapılışı
Tüm malzemeleri tencereye koyup üzerine suyunu ilave edip harlı ateşte pişirmeye başlayın. Yemek fokurdamaya başlayınca altını kısıp yer elması yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 15-20 kadar. Ama arada kontrol edin mutlaka bu süre sizin ocakta daha kısa da olabilir.
Piştikten sonra servis tabağına alıp, soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: