Malzemeler
- 1 kg yer elması, soyulmuş ve iri doğranmış
- 1 adet havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış
- 1/2 çay bardağı pirinç, yıkanmış süzülmüş
- 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
- 3 diş sarımsak
- 1 adet tatlı sivribiber, halka halka doğranmış
- 1/2 bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağından 2 parmak az sıcak su
- Üzerini süslemek için 1 dal dereotu
Tüm malzemeleri tencereye koyup üzerine suyunu ilave edip harlı ateşte pişirmeye başlayın. Yemek fokurdamaya başlayınca altını kısıp yer elması yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 15-20 kadar. Ama arada kontrol edin mutlaka bu süre sizin ocakta daha kısa da olabilir.
Piştikten sonra servis tabağına alıp, soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder