19 Haziran 2010 Cumartesi
Fransız Keki
Malzemeler
5 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 su bardağı şeker
240 gr bitter çikolata ( 3 paket)
200 gr tereyağı
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
1 paket vanilya
Yapılışı
Çikolata ve tereyağını *benmari usulü eritin.
Yumurta sarıları ile şekeri birlikte çırpın.
Erimiş çikolatayı karışıma ilave edin.
Un, kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.
Yumurta akı ile tuzu kar gibi olana kadar çırpın.
Yumurta aklı karışımı diğer karışıma *katlayarak ilave et.
Hamuru kelepçeli bir kek kalıbına dökün.
Fırını önceden 175 derecede ısıtın, fırının en alt rafına içi su dolu bir kap koyun.
Yaklaşık 30-35 dakika kadar, keke batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Keki pişirme süreleri fırından fırına değiştiği için 25. dakikadan itibaren kekinizi kontrol etmeye başlayın.
Kekiniz ılınınca üzerine kakao serpiştirin.
*Benmari usulü, yarısına kadar su doldurulmuş kabı ocağa koyun ve kaynatın. İçine malzemeyi koyduğunuz diğer bir kabı üzerine oturtun. Fakat üstteki kap altta kaynayan suya değmeyecek
* Katlayarak ilave etmek, koyduğunuz malzemeyi kabın altından üstüne doğru, ezmeden ve yumurta beyazındaki kabarcıkları söndürmedenkarıştırmaktır.
Afiyet olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Merba
Hani Fransiz Kekin tarifi
????
wow harika görünüyor :)
Acaba bu kek mi daha güzeldir, üstteki kalpli kek mi? Birini yapmam lazım, çikolata krizim tuttu.
fırına koyulan bir kap su ne işe yarıyor acaba
Fırına koyulan su kekin çatlamasını engelliyor.
Yorum Gönder