19 Haziran 2010 Cumartesi

Otlu Kızarmış Tavuk

SNC10322


Malzemeler

1 bütün tavuk
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 limon, ince dilimlenmiş
1/4 su bardağı taze adaçayı (ben kurutulmuş kullandım)
2 tatlı kaşığı baharat karışımı (= 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber + 2 tatlı kaşığı kuru kekik )
3 orta boy havuç, temizlenmiş ve çapraz doğranmış
3 adet kereviz sapı, iri doğranmış
1 büyük soğan, iri doğranmış

Yapılışı
Tavuğu geniş bir kaba alıp zeytinyağını, limonu ve adaçayını ekleyip iyice karıştırın ve sıkı bir şekilde kabın ağzını kapayıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ben büyük bir torbaya koyup, torbanın da ağzını sıkıca bağladım, böylece tavuk ve diğer malzemeler iyice kaynaştı.
Ertesi günü tavuğu dolaptan çıkartıp, oda ısısına gelene kadar 30 dakika dışarıda bekletin. Bu arada fırını da 230 dereceye getirip önceden ısıtmaya başlayın.
Tavuğu marinadın içinden çıkartıp, üzerine yapışan malzemeleri toplayıp tavuğun içine sokuşturun.
Fırın tepsisine havuçları, kereviz saplarını ve soğanı yayın. Üzerlerine fırının tabanını ve sebzelerin üzerini kaplayacak kadar su dökün.
Tavuğun her tarafına baharat karışımını ekin ve tiepsinin ortasına, sebzelerin üzerine yerleştirin. Dilerseniz tepsinin üzerine ızgara teli koyup tavuğu onun üzerine de koyabilirsiniz.
Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve 30 dakika sonra tepsisdeki suyu 10 dakika arayla tavuğun üzerinde 2 kere gezdirin. Eğer tavuk yeteri kadar kızarmadıysa bi 10 dakika daha tutun.
Fırın ısısını 160 dereceye indirin 30-35 dakika kadar daha pişirin. Sürenin sonunda tavuğu dışarı alıp 5 dakika kadar dinlendirin ve parçalayıp servis yapın.


Afiyet olsun !

6 yorum:

kahveci dedi ki...

sevgili özlem,
nefis görünüyor,eminim çok da lezzetlidir.ellerine sağlık..
benim bir iki sorum olacak ...fotoğrafları çekerken özellikle uygulanan bir teknik var mı ? benimkileri iyileştirmem gerek de...bir de şu 'you might also like ' bölümünü nereden ekleyebilirim ?? evet..ben biraz acemiyim de bu konu da ??
sevgiler

Özlem dedi ki...

Sevgili Kahveci,
mail adresini mutfakgunlugum@gmail.com adresine de bildirebilirsin.
Sevgiler

kahveci dedi ki...

merhabalar..yanıt için teşekkürler, flicker'ı tanıma zamanı gelmiş demek artık ...mail adresim: chidimtr@gmail.com..

sevgiler,
Çiğdem ( kahveci):)

Fatma Tekin dedi ki...

merhaba özlem tarifler harike görünüyor ellerine sağlık.Döndüğüne sevindim.Hoşçakal.

ARZU dedi ki...

Ellerine sağlık Özlem nar gibi kızarmış ımm:)

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerinize sağlık bloğunuzu ve tariflerinizi çok beğendim doğrusu tam benlik :)sevgilerimle