25 Ocak 2010 Pazartesi

İstanbul'um Karla Kaplandı Bugün

SNC10409

Sabah kalktığımda lapa lapa yağan karı gördüğümde
gözlerime inanamadım. Daha dün, ne zamandır şöyle doğru düzgün bir kar yağmadı diye İstanbul'un havası hakkında dedikodu yapıyordum ki ...sen misin konuşan. Al sana kar.

Giyindim kuşandım, işe gitmek üzere hazırlandım, arabaya bindim ama otoparktan çıkamadım ki. Arabada zincir var, var olmasına ama bi sorun bakalım, takmasını biliyor musun diye, araba konusunda ahkam kesen ben, bu acizliğim karşısında kendime söylendim durdum.
Kala kaldım tabii ki.









Hiç durmadı, akşam saatlerine kadar inadına yağdı da yağdı, lapa lapa... Tombiş tombiş birikti yaprakların üzerinde.

Kar bu kadar iştah kapartıcı bir şekilde yağınca apartmanda ne kadar çocuk varsa hepsi dışarda, deli gibi kar topu oynadılar, burunlar yanaklar kıpkırmızı, yaka bağır bir tarafta...e onlar eğlenmesin de kim eğlensin. Sonunda kar duaları tuttu ama birkaç gün rötarla :) Okullar zaten tatiil...

Gözüm ruhum bayram etti diyebilirim, yağan karı seyretmek, halı gibi etrafı kaplamasını izlemek nedense ruhuma ayrı bir huzur veriyor. Bu güzel görüntüye sıcak bir de çayın eşlik etmesi ayrı bir keyif, dışarısı soğuk içerisi sıcak.

Ben huzur duyarken soğuktan yiyecek bulamayan canlılar aklıma geldi, cam kenarına ekmek koydum ama onlar da karla kaplandı, balkonda bile 15-20 cm kar birikti.

Kaç senedir birikmiş bir özlemdi bu, bol bol giderdim bugün...

12 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

Harika resimler istanbulda hasret kalmistik kar yagisina nihayet yagdi.Tadini cikarmak lazim
Sevgiler canim

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Özlem,
Adeta gelinlik giymiş gibi İstanbul.Çok hoş fotoğraflar çekmişsiniz.
Önceki iletinizi okuyunca ben de 1986 senesine gittim. O tarihlerde kızım 2,5 aylıktı ve ben doğum iznimdeydim. Çok daha fazla kar yağmış ve hayat felce uğramıştı. Elektrikler kesik,kaloriferler yanmıyor, sular akmıyor. Karları eritmeye başlamıştık nerdeyse. Neyse ki artık ilerleyen teknoloji ve alınan derslerle artık böyle sorunlar yaşamıyoruz, çok şükür.
Çok güzel tariflerinizle dolu bloğunuzu niye daha önce keşfetmemişim diye çok hayıflandım.
Herşey için ellerinize sağlık,yaptıklarınızın hepsi çok leziz.
Görüşmek üzere,
Sevgilerimle,

Ordanburdanhayattan dedi ki...

tamamen benzer duygular içindeydi dün sanırım tüm İstanbul. harika bir halı vardı her yerde ve neşe sesleri çocukların. akşam yemeğinden sonra lahana misali giyinip oğluşu da alıp kartopu oynamaya çıktık bahceye. öyle bir atmışım ki kendimi karlara anlatamam keyfimi.ama bu sabah yok kar yağışı:((
bu arada yiyecek bulamayan sokak hayvanlarını da unutmadım, evde haşladığım tavuktan kalan parçaları da onlara indirdim, bayıldılar kedicikler.

Narince dedi ki...

Buralara henüz kar yağmadı, dondurucu bir ayaz var. Ne güzel fotoğraflar yakalamışsın, biz de dört gözle bekliyoruz karı. Siz tadını çıkarın sevgili Özlem.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bizde oğluşumla bir güzel kartopu oynadık. Oynarkende bir yanda lütfen hasta olma diyorum:)))
Resimler çok güzel. İnsanın kendini beyazın içine atası geliyor:))
sevgilerimle canım

gibi dedi ki...

Çok güzeldi gerçekten pencereden karı izlemek ama ben daha uzun kalır diye düşünmüştüm hemen erimeye başladı bile. 3yıl aradan sonra çok güzel geldi bu kar..Arabaya zincir takmayı öğrenmenin artık ertelenemeyeceği gerçeğiyle geldi hem de:)

Damak Tadı dedi ki...

Fotoğraflar çok güzeller Özlem'ciğim..Hepimiz kısa da olsa kara doyduk..Aslında 2-3 gün daha kalsaydı ne iyi olurdu..Fakat bunun yanında evsiz barksız insanları ve sokak köpeklerini-kedilerini düşünmekten de ayrı bir hastalık yaşıyorum..Kısa da olsa özlem giderebildik..))


Sevgilerle..

Bir Dilim Düş dedi ki...

İstanbul karla kaplanmış her yerde nefis görüntüler, çok özlemişim kar görmeyi. Antalya bile çok soğuk dağların tepelerinde kar var ee biz de haftasonu kartopu oynaaya dağa çıkacağız belli oldu.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

burada da hava cok soguk ve kar var
usuyoruz canim:( sevmiyorum kisi bi yaz gelse gerci bahara da raziyim ama:))

sevgiler...

www.yenitadlar.blogcu.com

Zehra Gürgen dedi ki...

Muhteşem bir görüntü...
7 yıldır İzmir'deyim ve kar görmedim :)

pelince dedi ki...

Ne çok özlemişiz bu görüntüleri,bende bol bol oynadım :)

Mutfak Dili dedi ki...

Cok Guzel manzara. Ellerinize gonlunuze saglik. Basarilarin devamini dilerim.