Bu cheesecake bir başka güzel oldu, tadı harikaydı.
Cheesecake pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Öncelikle cheesecake üst malzemelerini çok karıştırmamak gerekiyor. Ayrıca fırını çok sık açmadan pencereden pişip pişmediğine bakılması lazım, bir diğer ve en önemli noktalardan biri ise piştiğini anlamak için sakın kabını sallamayın yoksa çatlar (tecrübe ile sabittir :))
Malzemeler
- 200 gr eti burçak
- 30 gr margarin, eritilmiş
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 kutu krema
- 1 paket labne
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
- 5 yumurta
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 paket vanilya
Yapılışı
Bisküvileri blenderdan geçirip yağ ile karıştırın. Yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına (24 cm) bastırarak yayın, bu işlem sırasında bardağın altını kullanabilirsiniz. Önceden 160 derecede ısınmış fırında 5 dakika kadar pişirin.
Yumurtaları şekerle iyice çırpın, kalan malzemelerin tümünü yumurtalı karışıma ekleyip biraz karıştırın, yukarıda daha önceden belirttiğim gibi çok fazla karıştırmayın, sadece malzemeler birbiriyle özdeş olana kadar.
Karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve kabı fırına koyun. Yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Pişme süresi fırına göre değişim gösterebilir, o yüzden fırının penceresinden sık sık kontrol edin. Çok çok katılaşmasını beklemeyin fırından çıkarırken puding gibi oyması gerekir, bu sorun değil çünkü dışarı çıkınca soğuyup katılaşıyor.
Dilerseniz üzerine limonlu sos yapabilirsiniz, bunun için;
1 limonun suyunu, 1 su bardağı suyu, 2 limon kabuğu rendesini ve 5 çorba kaşığı toz şekeri bir sos tenceresine koyup karıştırın ve ateşe koyup sürekli karıştırarak koyulaşiıncaya kadar pişirin. Koyulaşan sosu cheesecake'in üzerine dökün.
Afiyet olsun !
14 yorum:
BENDE YAPMAK İSTİYORUM EN KISA ZAMANDA.... ÇOK GÜZEL ....
Görüntü nefis görünüyor,cheesekeke bayılırım.Ellerine sağlık
sevgiler..
özlemcim ellerine saglık tatlım tarifi bekliyorum
sevgiler
Selam Özlemciğim,
Görüntü harika.Bak şimdi saat 14:20 işyerinde çay saati.Yanına ne güzel olurdu.
Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Özlemcim görüntü muhteşem eminim lezzetide öyledir ellerine sağlık sevgiler...
ÖZLEMCİĞİM MERHABA CANIM
SAYFAMDAKİ KÜTÜK PASTA SENİNDİR CANIM..
SEVGİLER.. KOLAYLIKLAR DİLERİM.
Limonlunada hayran oldummmm...
Eveet etkinlik dolu dolu olacak belli. Tarifi de bekleriz artık, n'aapalım? Bu güzellik beklenmez mi hiç?
tarif istemez görüntü yeterli ben bir cheesecake hastası olarak hem de limonlusunun resmine bakarım tek kelimeyle dehşet güzellikte ellerinize sağlık
canim...sen beni unuttun herhalde
tarifimi sayfanda goremedim:(
www.yenitadlar.blogcu.com
süper bir görüntü,eminim tadı da mükemmeldir...eline sağlık
bu arada sana ödülüm var bir ara uğrarsan sevinirim
sevgiler
Cok nefis gorunuyor, ellerine saglik.
ÖZLEMCİGİM,GÖRÜNTU MUHTEŞEM OLMUS.EMINIM TADIDA BIR OKADAR GUZELDIR.ELLERINE VEDE EMEGINE SAGLIK.
SEVGILER.
CEMİLE OKŞAR
Compliments
Özlem, ne yaptın sen.
Nefissss.
Eline sağlık.
Yakında cheese cake deneyecek anne Çiğdem
Yorum Gönder