3 Ocak 2010 Pazar

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

SNC10306

Mutlaka değişik tarifler denemem gerekiyor, denemezsem olmaz. Değişik tadlar denemek varken neden hep aynısını pişireyim ki? Gerçi bazen kötü sürprizlerle karşılaşmıyor da değiliz ama soframda monotonluktan hiç hoşlanmıyorum, tam bir maceraperestim, ama sadece mutfakta öyleyim :)

Fasulyeyi daha önce pirinçle pişirmiştim, anne tarafının yemeğidir, pek de güzel olur, pirinçle olunca bulgurla da olur dedim ve denedim. Tarifini kendim uydurmadım, yemek dergisinden alıntıdır. Sizler için önceden denemiştim oldum...tavsiye ederim, et yemeklerinin yanına çok yakışır.

Buyrun tarifi....

Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gr çalı fasulyesi
  • 3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • tuz, pulbiber, nane

Yapılışı

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp boydan incecik kesin. 1 su bardağı tuzlu suda 15 dakika haşlayın.

2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin, üzerine salça, tuz ve pulbiberi ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Kalan suyu, fasulyeleri ve tuzu tencereye ekleyip kaynadıktan sonra 5 dakika kadar pişirin.

Kaynayan salçalı suya bulguru ilave edin ve üzeri göz göz olunca ocağı iyice kısın ve 15 dakika kadar pişirin. Yalnız bu esnada birkaç kere kontrol edin, gerekirse su ilavesi gerekebilir.

Kalan tereyağını tavada eritip içine dövülmüş sarımsağı ve naneyi ekleyip kızdırdıktan sonra pilavın üzerine gezdirin.

Karıştırıp altını kapatın ve 10 dakikak sonra servis yapın.

(resimde, naneli tereyağını dökdükten sonra karıştırmadığım için naneler üzerinde kalmış olarak gözüküyor)

Tadı harika oldun. Tavsiye ederim.

Afiyet olsun !

14 yorum:

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık.Yemek yaparken yeni tatlar denemeyi seven biri olarak bulgur pilavını fasulye ilede deneyeceğim.Sevgiler.MİNE

NarincE dedi ki...

Bulgur pilavı sevilmez mi hiç? Fasülyelisini hiç duymamıştım ellerine sağlık sevgili Özlem.
Etkinlikte kolaylıklar dilerim.Ben de sana bir yılbaşı pastası gönderiyorum.
sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Bayılırım her türlü bulgur pilavına. Bugünlerde yapasım var, yapayım en iyisi bu hafta. Ellerine sağlık Özlem!

Zehra Gürgen dedi ki...

Hiç denememitim bulgurla yada pirinçle.Dondurucuya attığım fasülyemi bu şekilde yapacağım.Ellerine sağlık

neseersoy dedi ki...

Özlem'cim harika görünüyor , ellerine sağlık.
Pirinçli olanına Karadeniz'de Dible diyorlar , bende öyle biliyordum ama bulguru çok sevdiğim için en kısa zamanda yapacağım .
Sevgilerimle.

casminella dedi ki...

Çok güzel görünüyor, aynı zamanda besleyici ve sağlıklı bir tarif, ellerine sağlık, sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine sgalik Ozlem'cigim,
Bulguru cok severim ama boyle hic denemedim, harika olmus,

Yeni yilini da kutluyor, sevgilerimi gonderiyorum Texas'dan...

deafmute dedi ki...

Merhabalar,
Kartal ekolojik pazarı,yanlızca pazar günleri kuruluyor. Gitmeyi düşünüyorsanız erken gitmenizi tavsiye ederim.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

harika bir yemek bu canim
bende monotonluktan cok cabuk sIkIlanlardanim:( cogu zaman denedigim deyisik tarifler husranla sona ersede yilmadim devam edeceyim:))))))

canim bu arada... sana etkinlik icin maillen tarifimi gondermistim geldi mi acaba? cvp yazarsan sevinirim

kocaman selamlar...

www.yenitadlar.blogcu.com

birdilimdus dedi ki...

Vallahi denemekte fayda var haklısın, ben de sürekli farklı tarifler denemeyi seviyorum canım.

Sevgiler,
Evren

Hande dedi ki...

Merhaba,daha dün bu yemeği yaptım fasulye ve bulgur çok yakışıyorlar,nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
sevgiler..

Aysultan... dedi ki...

Piriçlisine bayılırım:))eminim bulgurluda çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık sevgiler:)

Eya dedi ki...

Bulgur pilavi olsun da nasil olursa olsun sevgili Özlem, ellerine saglik,bu arada sana etkinlik tarifi gönderdim, eline gecti mi?

zehra

Nesrin dedi ki...

Bu pilavı bir akrabamızda yedim. Gerçekten de harikaydı, yalnız o Erzincan ya da Erzurum'dan gelen minicik taze fasülyelerle yapmıştı. İlk kez gördüm ben o fasülyelerden, ama bulgura inanılmaz yakışıyor gerçekten:)