1 Ocak 2010 Cuma

Herkese Mutlu Bir Yıl Diliyorum

Tanrı dedi ki:

Tüm zorlukların çaresi sevgidir. Yeterince sevgi olduğunda etrafta, zorluklar ortaya çıkmazlar. Şayet yeterince sevgi varken, ortaya çıkarsa da zoluklar zaten kimse sıkıntı duymaz bundan. Sınırsız, hudutsuz engin bir sevginin mevcudiyetinde kim umursar ki sorunları!

Hakkında konuştuğumuz sevginin tebrik kartları ve hisler olmadığını biliyorsunuz elbet. Saf, duru niyetten söz ediyoruz. Eğer herkes korkudan, güvensizlikten, tamahkarlıktan, yargılamaktan, bencillikten, ben-bilirimcilikten önce sevginin gelmesini arzu ederse şayet öyleyse hangi güçlük, hangi sorun mevcut olabilir ki? Arzu ve niyet yeterlidir dünyayı tersine çevirmek için. Abarrtığımı düşünüyor olabilirsiniz ancak abartmıyorum Ben.

Yarın herkes zihninde “izleyen” düşüncelerle uyansa uykusundan, tahhayyül edin o vakit ışıldayacak hayretlere şayan sevgiyi:

“Peşinen sevgi gönderiyorum bugün karşılaştığım herkese. Bugün karşılaşmadığım herkese de sevgi gönderiyorum tanıdığım ve tanımadığım herkese sevgi gönderiyorum. Sevgi gönderenim ben. Sevgi gönderiyorum aileme, komşularıma, şehrime ve dünyanın dört bir köşesine. Dahası, kainata sevgi gönderiyorum, bilinen ve bilinmeyen tüm gezegenlere. Bir ad verilmiş olan ve olmayan tüm yıldızlara sevgi gönderiyorum. Orada bir şekilde varolan tüm yıldızlara ve aylara sevgi gönderiyorum. Yeryüzündeki ve Cennetteki tüm meleklere sevgi gönderiyorum. Sevgi gönderiyorum tüm çocuklara, doğmuş olanlara ve henüz doğmayanlara. Yüreğim sevginin bir değirmenidir benim, tüm gün boyunca dönmekte olan.

“Bugün sevgi, otobüsü yakalamaktan da önce geliyor. Gururdan önce geliyor. Her türlü görevden, yükümlülükten önce geliyor ki biliyorum görevim sevgiye öncelik vermektir. Nereye gidersem gideyim bugün, önce sevgi göndereceğim oraya. Neye bakarsam bakayım sevgiyle bakacağım ona.”

“Herhangi bir olumsuzluk zihnimi karıştırırsa şayet ona “Git” diyeceğim çünkü bugün yüreğimden içeri ve yüreğimden dışarı sadece sevgiye izin vereceğim.”

“Yaydığım her bir nebze sevgi bana muazzam bir sevgi veren ve benden sadece onu yaymamı isteyen Kainatın Tanrısına ufak bir teşekkürdür. Muazzam bir sevgi veriyor Tanrı bana, onun için ne yapmam ki? Nasıl bu denli çok sevebiliyor Tanrı bilmiyorum lakin sevdiğini biliyorum. O bu denli çok ihsan ettiğinde ben de aynısını yapmayı arzu ediyorum. Yüreğimin derinliklerini kazıp sevginin elmaslarını, yakutlarını, altın paralarını bulup ortaya çıkaracağım. Tanrı diyor ki yüreğimdeki sevgi Onunkisi denli sınırsız. Dahası yüreğimdeki sevginin Onunkisi olduğunu söylüyor ve latif bir istekte bulunuyor, yüreğimdeki sevgiyi tıpkı çocuklara şeker verirmişcesine paylaşmam için, mutlulukla, memnuniyetle.”

“Sevgiyi sunuşumun bir diğer tarifi ise onu Tanrı adına vermeye susamış olmam. Onun sevgisini susamışken içtiğim su gibi verceğim. Büyük yudumlarla vereceğim Onun sevgisini. Her yere döküp her yere saçacağım onu. Vermek için bu denli çok sevgiye sahip olduğum için çok şanslıyım. Sadece vermeye ihtiyacım var, almaya değil. Vermeye olan susuzluğumu asla bastırmayacağım çünkü çok fazlasına sahibim ve o akmak istiyor.”

“Bu denli çok sevgiye sahipken onu nasıl kendimde alıkoyabilirm ki? Onu saklayabileceğim bir depo yok. Yapabileceğim tek şey onu özgürce vermek. Kimse ondan istemek ya da sipariş etmek zorunda değil. Tanrının yüreğime doldurmuş olduğu sevginin özgürce dışarı akmasına müsaade ediyorum sadece. Bundan daha hakça olabilir mi başka bir şey?”

Çeviren: Engin Zeyno Vural

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Mutlu yıllar Özlem Hanım.Sevgiyle kalın.Miskokulu lezzetlerden sevgiler.Mine

pelince dedi ki...

Özlem mutlu yıllar...

sevgiler..

Unknown dedi ki...

Sevebilmek en büyük yeti bence herşeye rağmen bütün zorluklara ve engeller rağmen karşılıksız ve safça sevebilmek Allah kimseyi sevgisiz bırakmasın mutlu yıllar

Tuba dedi ki...

Ozlem'cim Mutlu Yillar...Dilerim yeni yilda tum hayallerin gercek olur..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mutlu yıllar Özlem'cim..