5 Aralık 2009 Cumartesi

Gitar Pasta

SNC10055

Bu pastayı oğluşumun doğum günü için yaptım. Son zamanlarda gitara merak sardığı için ben de ne yapıp yapıp bu kalıbı buldum. Gerçi resimde öyle ihtişamlı durduğuna bakmayın, pastanın uzunluğu yaklaşık 50 cm falan.

Kekinin tarifi ise yıldönümü pasta tarifim ile aynı. Sadece üzerine, ganache/ganaş sos döktüm.
Sosun tarifi çok kolay, pastanızın büyüklüğüne göre birebir ölçüde çikolata ve çiğ krema kullanıyorsunuz. Ben 1,5 kutu krema ile 2x80 gr bitter çikolata ile 2x80 gr sütlü çikolata kullandım.
Kremanızı kaynamasına izin vermeden iyice ısıtıyorsunuz ve içine parçalara ayrılmış çikolatayı koyup karıştırarak çikolatayı eritiyorsunuz. Krema ve çikolata iyice bütünleştikten sonra sosu pastanın üzerine döküyorsunuz.

Üzerinin tellerini ve kontürünü de kendim yaptım. Bunun için de tereyağı kreması hazırladım. Bunun için yarım su bardağı margarin, yarım su bardağı tereyağı(yumuşamış), 450 gr pudra şekeri, 3 çorba kaşığı süt ve 1 çay kaşığı vanilin veya vanilya ekstresi gerekiyor. Yağları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin peşine sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra bu kremayı sıkma torbasına koyup kullanın.

4 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

süper olmuş ellerine salık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

çok cici olmuş özlem hanım ellerinize sağlıkk

pelince dedi ki...

Off kocaman bir pastaymış,hemde çikolatalı.. ellerine sağlık..

Sevgiler ...

Pembe Tatlar dedi ki...

vavv buı pastayı yiyenlere bol afiyetler olsun:))