11 Kasım 2009 Çarşamba

KFC Tavuk Butları

SNC10305

Bizim evde fast food'a itibar edilmez, daha doğrusu ben izin vermediğim için pek yenmez ama ayda yılda 1 kere KFC fried chicken'a izin veririm. Ayıptır söylemesi kendim de bayılırım :) Ama bunu bile yerken içim hiç rahat değil. Ben de bunu evde yapabilir miyim diye bu işi kafaya taktım. Ordan burdan araştırırken bu tarifi buldum, ancak bu tarifte söylenen birşey vardı ki onu tedarik etmem mümkün olamadı. O da basınçlı kızartma makinesi, bir çeşit fritöz ama onun baınçlı versiyonunu düşünün...zaten herhalde Türkiye'de de ev tipi yoktur. Herneyse ben de, pişirilme şekline değil ama tarifine sadık kaldım. Orijinal tadını yakalayamadım belki ama tadı yine de güzel oldu. Hala KFC'nin sırrı nedir çok merak ediyorum, sırf onun için orada çalışabilirim :)

not: tarifte verilen 1 su bardağı 240 ml ye denktir.

Malzemeler
  • 1 yumurta, çırpılmış
  • 1 su bardağı buttermilk (1 su bardağı sıcak süte 1 yemek kaşığı limon suyu eklenerek elde edilir)
  • 1 tavuk, 6 parçaya ayrılmış, ben önceden biraz haşladım ve suyunu iyice süzdüm
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı soğan tuzu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çorba kaşığı Accent flavor enhancer (bunun yerine marketlerde satılan çeşnilendiriciler de olabilir)
  • 1 çay kaşığı çekilmiş oregano (yerine kekik de olur)
  • 1 tatlı kaşığı chili tozu (acı kırmızı biber)
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen, kıyılmış
  • 1 tatlı kaşı mercanköşk yaprakları, kıyılmış
  • Kızartmalık yağ

Yapılışı

Buttermilk Türkiye'de hala olmadığı için bunu kendim hazırladım, malzemeler kısmında da kısaca nasıl yapıldığını yazdım. Zaten limonu sıcak süte döker dökmez süt kesiliyor, bunun da olmasını istiyoruz zaten. Bunu elde ettikten sonra sütü kenarda bekletin. Bu arada tavuk parçalarınızı yıkayıp kurutun. Kenarda beklettiğiniz ve soğumuş sütünüzü geniş ve çukur bir kaba aktarın, tavuk parçalarını da sütün içine koyup her tarafının iyice bulanmasını sağlayıp buzdolabına kaldırın.

Ayrı bir kapta unu ile diğer tüm baharatları birbirine katın.

Dolapta yaklşık 1 saat kadar beklettiğiniz tavuk parçalarını unlu karışıma iyice bulayın.

Yağı tencerenize koyup ısıtmaya başlayın. Yağın ısısının 365 dereceye gelmesi gerekiyor, bunu ölçebilecek dereceniz varsa tabii, yoksa ancak tahmini bir süre beklemeniz gerekecek. Ben bunun yerine fritözümü kullandım.

Tavukları sırasıyla 3'er 3'er kızarttım. Önceden haşladığım için yaklaşık her partiyi 6 dakika kadar pişiridim.



Afiyet olsun !

8 yorum:

Unknown dedi ki...

daha önceki tavuk tariflerinde görmüştüm ama malzemeleri bulmak zor oldugu için vazgeçmiştim yapmaktan.

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bu da super olmus:) Cok severim. Ellerine saglik.

Hatice Durak dedi ki...

ben tarifi göremedim yayınlamıycakmısınız :(

yesildomates dedi ki...

süper görünüyo..
ellerine sağlık..
arada böyle kaçamaklar iyi oluyor..:)
öpüyorum..

Canan dedi ki...

Offf bunlar müthiş olmuş. Ellerine sağlık. Arkadaşın da dediği gibi arada kaçamak da lazım. Mesela 1 saat kadar önce büyük boy bir pizza yedik wşimlw. Gerçi razı edene kadar çatladım ama olsun. Zafer benim:)

Öptüm canım,
Canan

Adsız dedi ki...

nefis görünüyorr

ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik . Buttermilk ayran demek. Sute limon sikmaniza gerek yok! Ben Almanyada 5 yil yasadim. Su anda 12 yildir Avustralya'da yasiyorum daha gecen gun buttermilk aldik alisveris merkezinde yemek yerken!Ukalalik etmek istemedim de sadece katki da bulunmak niyetim. Yoksa emeklerinize can kurban. Saygi ve sevgilerimizle

Adsız dedi ki...

ACABA BU TARİFTE TAVUKLARI HAŞLAYIPTA YAPABİLİRMİYİZ.SANKİ BÖYLE İÇİ ÇİĞ KALACAKMIŞ GİBİ GELDİ BANA