13 Şubat 2008 Çarşamba

Gül Börek

Yetti gayrı bu kadar ayrı kalmak. Daha fazla dayanamadım. Aldım soluğu bilgisayarımın başında ve başladım bu satırları yazmaya. Hiç bu kadar ayrı kalmamıştım sizlerden herhalde. Bir daha bu kadar ara vermek istemiyorum ama işte bazen beklenmedik durumlar olabiliyor. Ne çok yazı birikti. Daha elimde anlatılmamış, yayınlanmamış bir İstanbul turum daha var. Ama resimleri yüklemek, yerleştirmek biraz zaman aldığından önce tariflerimden başlayayım dedim. Daha sonra musait bir anda hepsini anlatacağım.

Öncelikle bu kolay börek tarifim ile tekrar merhaba demek istedim.

DSC00553


Malzemeler
  • 2 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 3 soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı
  • tuz, karabiber

Sos için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağı

üzerini süslemek için haşhaş tohumu

Yapılışı

Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağını koyup ısıtın, kıymayı içine atın, iyice kavurlup suyunu çekmeye başlayınca soğanları ilave edin. Soğanlar şeffaf bir renk alınca, tuzunu biberini ilave edip tavayı kenara alın.

Yufkaları 4'e bölün. Böylece 8 adet üçgen yufka elde etmiş oldunuz. Hazırlamış olduğunuz içi yufkanın geniş ucuna yayın. Sigara böreği gibi rulo yapıp, kendi içinde kıvırarak döndürün ve yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Sırayla geri kalan yufkaları da bu şekilde hazırladıktan sonra sosu hazırlayın.

Süt, sıvıyağı ve yumurtaları çırparak karıştırın. İçine bir tutam tuz ilave ettikten sonra, bu sosu böreklerin üzerine dökün. Böreklerin üzerlerine çörek otlarını serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk kadar, böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun !

5 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15 http://nasibim.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler..._______________________________________________________________________SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
17.02.2008 - 23.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://dogada.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''15" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...

sevimin sayfasi dedi ki...

gül böregin cok nefis olmus
ellerine saglik

gülizar dedi ki...

Özlemciğim nerelerdesin ya...
dedim bu gerçekten turist oldu sitesine bile uğramıyor )):
canım ellerine sağlık,börek çok güzel görünüyor.

meltem dedi ki...

merhabalar

kakaolu limonlu kekinizi yaptım şimdi çok güzel kabardı tadı da çok güzel oğlum 2.dilimiyle meşgul şu anda teşekkür edelim dedik ellerinize sağlık bu arada tüm tariflerinizi tek tek okudum kendime göre yapacaklarımdan oluşan bir liste yaptım sırayla yapıcam ve sonuçları yazıcam

sevgiler meltem...

Adsız dedi ki...

Cok harika görünüyor,ellerinize saglik.