23 Şubat 2008 Cumartesi

Fırında Mantı "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15"

Umarım etkinlik için geç kalmamışımdır... Etkinliğe davet ettiği için sevgili Gül'e çok teşekkür ederim.

Bu değişik mantı çay ile birlikte öyle güzel gidiyor ki, nefis... Hem de pratik...


SNC10430


Malzemeler
  • 500 gr hazır mantı
  • 350 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı domates rendesi
  • 2 sivribiber
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, karabiber

üzeri için:

  • 250 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı pul biber

Yapılışı

Mantıları tuzlu suda haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp, üzerine soğanları ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

Biberleri küçük küçük doğrayıp, soğana ekleyin, 1-2 kavurduktan sonra peşine kıymayı ilave edin. Kıymayı suyunu çekene kadar kavurup, domates rendesini üzerine koyup, hepsini iyice harmanlayıp üzerine biraz sıcak ilav edip, tavanın kapağını kapatıp 20 dk orta ısıda pişirin. Pişme işeleminin sonuna doğru tuz ve karabiberini de ilave edip karıştırıp tavayı ocaktan alın.

Haşlanmış mantıya, rendelenmiş kaşarın yarısını ve sütü ilave edip karıştırın. Bir fırın kabını sıvı yağı ile yağlayın, mantının yarısını fırın kabına koyun. Üzerine kıymanın yarısından birazcık fazlasını yayın, kalan mantıyı da bunun üzerine dökün. Kalan kıymayı da tekrar mantının üzerine yayıp, kalan kaşarı en üste serpiştirin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar eriyip üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirin (süre fırına göre değişebilir).

Sarımsakları ezip yoğurda karıştırın, küçük bir sahan tereyağını eritip pul biberini ilave edip kavurun. Pişen mantıyı tabağa alıp üzerine öne yoğurtlu karışımda, sonra da tereyağından gezdirin. Mmmmh nefis bişey oluyor, tavsiye ederim.

Afiyet olsun !

4 yorum:

ayşegülmutfakta dedi ki...

of of of mantıya bak eline sağlık fırında olması ayrıca lezzet katmıştır eminim..

Adsız dedi ki...

ellerine saglik sekerrrr
harika gorunuyor olsa da yesem:))
guzel bir hafta sonu dilerim..

www.yenitadlar.blogcu.com

meltem dedi ki...

merhabalar

mantının her hali güzel elinize sağlık dün kakolu limonlu kekinizi yapmıştım bugün ıspanaklı böreğinizi denedim iyi ki denemişim çook güzel oldu gecenin bu saatinde oturup yiycez çayımız da var :))

elinize sağlık sevgiler...

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

canım ellerinize sağlık çok değişik ve nefis bir mantı mutlaka deneyeceğim etkinliğe katılımınız için çok teşekkürler sevgiler