Malzemeler
- 255 gr un
- 1/2 tatlı kaşığı (1/2 tsp) kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığından birazcık az (3/4 tsp) tarçın
- 1/4 tatlı kaşığı (1/4 tsp) tuz
- 280 gr tereyağı, oda ısısında yumuşamış
- 4 yemek kaşığı (4 tbs) neskafe
- 128 gr pudra şekeri
- 110 gr esmer şeker
- 250 gr damla çikolata
- 50 gr toz şeker, üzerine serpmek için
- Fırını 170 derecede önceden ısıtın.
- Orta büyüklükte bir kapta unu, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu karıştırın.
- Daha büyük başka bir kapta tereyağını ve neskafeyi iyice karışana kadar çırpın.
- Unlu karışımı diğer karışım ile azar azar birbirine katarak iyice karıştırın.
- Son olarak damla çikolatalarını da hamura katıp spatula ile karıştırın.
- Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar veya 2 cm çapında küçük bir dondurma kaşığı ile parçalar alıp tepsiye koyun, üzerine geniş bir bardağın altı ile biraz düzleşmesi için bastırın. Her bir parçanın arasında 5 cm kalacak şekilde tepsiye dizilmiş olması lazım. Üzerlerine toz şeker serpiştirin. Yaklaşık 2 tepsi kadar kurabiye çıkacak. Bunları sırasıyla pişirin. Kurabiyelerin kenarları koyulaşana kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıp 1-2 dakika tepside dinlendirip soğuması için üzerine havlu kağıt serdiğiniz ızgara teline yerleştirin. Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta yaklaşık 1,5 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun !
3 yorum:
çok lezzetli olduğu belii..ellerine sağlık canımm..
güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..
Bunun içinde ne yumurta var ne vanilya ayrıca malzemeler ile yapılışı arasın da farklılık var
Yorum Gönder