24 Aralık 2011 Cumartesi
Sütlaç
Bu tarifi bulana kadar çeşitli ölçüler denedim, sonunda damak zevkimize uyan ölçüleri buldum.
Malzemeler
1 litre soğuk süt
1 litre su
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç
2 silme çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı vanilin
1 çimdik tuz
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp süzün. 1 litre su ile prinçleri bir tencereye koyup pirinç suyunu çekip hafif sulu bir kıvamda kalana kadar pişirin.
Üzerine soğuk sütü ve tuzu ekleyip arada mutlaka sık sık karıştırarak kaynamaya bırakın, ocağın altı bu esnada orta ısıda olsun. Kaynamaya başlayınca, pirinç unlarını bir kaseye koyup üzerine de 1 su bardağı soğuk su döküp karıştırıp pirinç ununu açın. Kaynayan sütten birz kaseye döküp pirinç ununu ılıtın ve tencereye öyle katın. Karıştırmaya devam edin, koyulaştığını hissedince şekeri ve vanilini ekleyip biraz daha karıştırıp pişirin ve ocaktan alıp kaselere boşaltın. Sütlaç soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirip ikram edin.
Afiyet olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
sütlaca bayılırım,ellerinize sağlık.çok lezzetli görünüyor.
Özlem'im ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
2012 SEVGİ, SAĞLIK, MUTLULUK, HUZUR, BOLLUK, BEREKET GETİRSİN. ÜMİTLERİMİZ BİTMESİN, YENİ YIL GEÇEN YILLARI ARATMASIN.
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.
SEVGİLERİMLE...
teşekkürler tarifinizi deneceğim.
karadenizli biri olarak bende sütlaca bayılırım, ama bizim oralarda daha farklı yapılır ver gerçekten çok lezzetli olur, 1 litre süte 1buçuk fincan pirinç koyulup kaynatılır kaynadıktan sonra bir su bardağı şeker koyulur yarım saat sürekli karıştırılarak pişirilir ve işin sonunda ortaya harika bir tatlı çıkmış olur.
http://homestyleboom.blogspot.com/
Yorum Gönder