29 Ağustos 2011 Pazartesi

Siyah Zeytinli ve Kekikli Ekmek

SNC10158

 Uzun bir aradan sonra güzel bir tarifle merhaba demek istedim. Aslında aylar önce yapıp bir türlü yayınlayamadığım bu güzel ekmek tarifinin tozunu alıp sayfama ancak koyabiliyorum. Yoğun bir tempodan sonra bu ara tatil gerçekten çok güzel geldi. Anneannemin rahatsızlığı ve belki de ona üzüldüğüm için yine baş gösteren ve bu sefer de inatla geçmeyen ekstrasistollerim beni bir haylı yıprattı. Anneannemin tedavisi biraz uzunca sürecek ama umarım sonunda iyileşecek. Bu arada benim ekstrasistollerim bana resmen kabus yaşatıyor. Belki içinde buna zaman zaman tutulanınız vardır ve ne beter birşey olduğunu da bilirler ve de bunun belli bir nedeni ve tedavisi olmadığını da bilirler ki de en illeti de odur zaten. Doktorum "hayati risk taşıyan bir durum değil merak etmeyin" dese de altında yatan nedenin ne olduğunu çok merak ediyorum. Öldürmeyen ama süründüren bir durum anlıyacağınız. Bu bayram tatilinde biraz rahatlamaya ve uykuma dikkat etmeye çalışacağım artık. Tabii aynı zamanda da hem göze hem de mideye hitap eden tarifler yapmaya çalışacağım, yaptıkça da sizlerle paylaşacağım. İşte bunlardan ilki, tatilinizde güne güzel bir kahvaltı ile başlamak gibisi yoktur. Bayram sabahında bizimkilere bu ekmeği yapmayı planlıyorum. Tarifini bir sitede görmüştüm ama şimdi hatırlayamıyorum. Tarifi aynen kullandım, sadece fazladan kekik eklemesi yaptım.
SNC10160

Malzemeler:
  • 2¼ su bardağı beyaz un
  • ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
  • ¾ tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • ¾ su bardağı su
  • 1/2 kase siyah zeytin, çekirdeği çıkarılmış, halka halka doğranmış ve unlanmış
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:

1.  Makinenin ekmek pişirme haznesine önce suyu, yoğurdu ve zeytinyağını  koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun üzerine bir köşesine tuzu karşı köşesine de şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.
2.   Makinenin kapağını kapayın.
3.   Temel ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
4.   Ek malzeme sinyali çalar çalmaz doğranmış zeytini ve kekiği ekleyin.
5.  Ekmek piştikten sonra hazneyi makineden çıkartıp ızgara teline ters çevirim ekmeği çıkartın. Soğumasını bekledikten sonra kesebilirsiniz.

Afiyet olsun !

6 yorum:

Mutfakpenceresicom. dedi ki...

Özlemciğim hoş geldin,annanene ve sana çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.ekmek harika görünüyor elerine sağlık.sıcak sıcak kahvaltıda ne güzel yenir.Hayırlı bayramlar.Sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

ÖZLEMCİĞİM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA BİR TARİF. SANA VE AİLENE SEVGİ DOLU HAYIRLI BAYRAMLAR DİLERİM.

SEVGİLER,
EVREN

mehtap kuzucu dedi ki...

nefis görünüyor,elinize sağlık.sağlıklı ve mutlu bayramlar...

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem hanım bende makina yok, elle yapıyorum ama teyzemde var. O bize yapar, linki ona gönderdim bile.

Ellerinize sağlık.

Tembel anne Çiğdem

homestyleboom dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim

Gaye dedi ki...

en kısa zamanda deniyorum..nasıl güzel kabarmış. ellerinize sağlık..