Kusura bakmayın, sizleri bekletmek istemezdim, ama bazen resmini koyup tarifini ekleyemeden kaçıyorum. Uykusuzluğa hiç gelemiyorum, halbuki şöyle 3-4 saat uyku ile yetinebilsem herşey super olacak ama olmuyo işte...daha fazla bekletmeden hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler
- 1,5 kg patates
- 2 diş sarımsak, kıyılmış +2 diş sarımsak ezilmiş
- 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- yarım kutu çiğ krema (200ml'lik kutunun yarısı)
- 1 çorba kaşığı krem peynir
- yarım demet taze fesleğen, doğranmış
- tuz, karabiber
Yapılışı
Patateslerin yarısının kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. Patatesleri tencereye aktarın. Üzerlerini geçecek kadar su koyup tuz ve karabiber ilave edin. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın, suyunu süzüp kenarda bekletin.
Geniş bir tavada tereyağını ısıtın ve 2 diş doğranmış sarımsakları ekleyip 1-2 kavurduktan sonra, sarımsakları yakmadan hemen patatesleri ilave edip 4-5 dakika kavurun ve kenara alın.
Geri kalan patateslerin yine kabuğunu soyup başka bir tencereye alın ve üzerine su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış patateslerin suyundan 1 bardak ayırıp içine krema, kalan sarımsaklar, krem peynir ve sütü ekleyip el mikseriyle püre haline getirin. Yalnız bu işlemi yapıyorken patatesler çok sıcak olmasın. Püreyi tekrar ocağa alıp ısıtın, üzerine kıyılmış fesleğenleri ekleyin ve küp patateslerin üzerine döküp öyle servis yapın.
Afiyet olsun !
9 yorum:
ELlerine sağlık canım.:)
Hanicik tarif :D
tarif nerede hakikaten?
Selam Özlem,
Epeydir uğrayamıyordum bloğuna.Aynı hızla devam ediyorsun maaşallah.
Ama arifeyi gösterip bayramı göstermiyorsun.
Hani tarif nerede?
Sevgiler*
Kartal'daki pazara gidebildin mi Özlem'ciğim?
Merry Christmas and Happy New Year! XO
Nina
elelrine saglik canim bayilirim...
Özlemciğim bol patates lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
Hımmm çok lezziz , ellerine sağlık.
Sevgilerimle
afiyetler olsun..
Özlemciğim sayfamdaki profiterol çamını etkinliğine yolladım.
kolaylıklar diliyorum bu güzellikler için.
Yorum Gönder