3 kişi olduğumuz için aşağıda verdiğim ölçülerin yarısını kullanarak yaptım...
Malzemeler
- 8 yumurta sarısı
- 6 çorba kaşığı esmer şeker
- 500 gr krema
- 2 paket vanilya
Yapılışı
Sos tenceresinde 8 yumurta sarısı ile esmer şekeri karıştırın. Kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Başka bir tencerede ise kremayı ısıtın ama kaynatmayın, yani tam kaynamasına yakın ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Kremalı karşımda yarım kepçe alıp yumurtalı karışıma ilave edin, ama bir yandan da karştırmayı ihmal etmeyin. Bu işlemi krema bitinceye kadar devam ettirin. Kremanın tümünü ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırıp bu karışımı ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırın. Kapları içi su dolu fırın tepsisine yerleştirin. Su kapların yarısına kadar gelmeli.
Öncede 160 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Bu süre sonunda kapları fırından çıkarın ve soğuması için 3-4 dakika kadar bekletin. Fırından ilk çıktığında karışım jöle kıvamında olabilir ama soğudukça katılaşıyor. Eğer hemen servis yapacaksanız üzerlerine hafifçe esmer şekerle kaplayıp alev tabancasıyla yakın ya da üstten ısıtmalı kızgın fırının en üst rafında bir süre tutup karamelize edin.
Eğer hemen servis yapmayacaksanız dolaba kaldırın. Böylece daha da katılaşıyor.
Afiyet olsun !
6 yorum:
kesinlikle asil bir lezzet ellerinize sağlık...
Goruntu guzel tadini merak ediyorum!
Merhaba yanilmiyorsan Aralik icin etkinlige evsahipligi ayapacaksin.Konu belilendimi acaba??
Canım, harika görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiler...
Nefis gözüküyor elinize sağlık:))
o üstü hafif tutan kısmı için dev bir kase yiyebilirim :) kesinlikle muhtesem fotograflıyorsun özlem! :)
Yorum Gönder