Malzemeler
- 750 gr yağsız dana kıyma
- 2 soğan, rendelenmiş
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 1 yumurta, köfte içine koymak için
- 2 yumurta kızartmak için, çırpılmış
- 1/2 demet maydanoz, ince doğranmış
- 4-5 çorba kaşığı galeta unu
- tuz, karabiber, kimyon
- kızartmalık yağ
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra, bir bardak sıcak suda yaklaşık 15 dk kadar yavaş haşlayıp suyunu çektirin.
Tencereye yağ koymadan soğanı, maydanozun yarısı ile kıymanın yarısını koyup suyunu çektirerek iyice kavurun. Kavrulmuş et ile kalan çiğ kıymayı karıştırın.
Maydanozun kalan yarısı, tuz, karabiber, kimyon ve 1 adet yumurtayı da ilave edip yoğurun. Pirinçler ezilmemesi için en son koyup biraz daha yoğurun.
Kıymalı karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval yassı köfteler yapın.
Köfteleri önce galeta ununa sonra da yumurtaya bulayıp kızartın.
Afiyet olsun !
3 yorum:
En sevdiğim tatlardan biridir kadınbudu köfte.Elinize sağlık:)
Çok severim bu köfteyi yanında bol soğan harika olur..
ellerinize sağlık sevgiler
çok lezzetli özellikle çocuklar bayılacak benim çocuklarım çok seviyor normal köftedense bunu daha çok tercih ediyolar denemeyen çok şey kaybeder derim ben :-)
Yorum Gönder