3 Temmuz 2009 Cuma

Bezelyeli ve Nohutlu Kuskus pilavı

SNC10034

Ummadığım kadar lezzetli oldu. Değişik birşeyler yapma sevdasından hiç vazgeçmeyeceğim, keşfe çıkmayı, yeni lezzetler denemeye bayılıyorum. Gözümün kestirmediği hiçbir maceraya atılmadım ne hayatta ne de mutfakta :) Mesela henüz bir mantı ve yoğurt yapmaya cesaret edemedim. Ama bunlar benim geçmem gereken aşamalar...bunları da yaparsam, işte o zaman "oldum" diyeceğim, kendimce sınıf atlamış olacağım. Bekliyorum, cesaret gelsin de yapmaya koyulayım diye...

Eğer bir et yemeği veya tavuk yaptıysanız, yanında, çeşni olarak bu pilavı yapabilirsiniz. Ben tavuğumun yanına yapıverdim. Nasıl mı yaptım, tarifi hemen aşağıcıkta....


Malzemeler
  • 3 su bardağı et suyu (dilerseniz 1/2 et suyu tableti de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı kuskus
  • 100 gr bezelye (konserve de olur)
  • 100 gr pişmiş nohut (konserve de olur)
  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 tutam yenibahar
  • 2-3 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • tuz

Yapılışı

Bir pilav tenceresine et suyunu koyun, soğanı yemeklik doğrayın ve et suyu ile kaynatın. Peşine nohutları ekleyin. Ardından tuz, yenibahar ve tereyağın yarısını da ilave ederek karıştırın.

Biraz kaynattıktan sonra kuskusları ve bezelyeleri (ben konserve kullandım) ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. Pilavın üzeri göz göz olmaya başlayınca tencerenin altını kısın ve hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kalan tereyağını kızdırıp içine pul biberi ilave edin ve kuskusun üzerine dökün.

Tencerenin kapağını kapatıp ateşi söndürerek 15-20 dakika kadar demlendirip sıcak servi yapın.

Afiyet olsun !

4 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Pek güzel görünüyor pilavın görüntüsü, ellerinize sağlık.
Umarım kayınvalideniz de faydasını görür bu kürün, tekrar geçmiş olsun diliyorum, sevgilerimle Özlem'ciğim...

Naile dedi ki...

Yoğurt yapınca ben de çok mutlu oluyorum. Tutması, katı kıvamlı ve tatlı bir yoğurt olması çok sevindiriyor beni. Bir de bugün şunu farkettim, artık mutfakla ilgili deneyim sahibi oldukça da insanın hoşuna gidiyor. Bugün mesela evdeki vişnelerden az şekerli bir vişne suyu hazırlamak istedim, tamamen kafadan uydurup koyduğum miktar tam da istediğim oranda oldu. Bu tür şeyler kastettiğim..

Nur Vural dedi ki...

Görüntü çok güzel. Ellerine sağlık. Açıkcası bezelye ve nohutu bir arada hiç düşünmemiştim. Lezzetini merak ettim deneyeceğim.

Sevgiler....

e.esma.albayrak dedi ki...

harika gözüküyor ellerinize sağlık eminim nefis olmuştur
sevgiler:)))