11 Temmuz 2008 Cuma

Köpük Köpük Türk Kahvesi

SNC10546

Meğer şimdiye kadar Türk kahvesi yapmasını bilmiyormuşum. Sevgili Nuray sayesinde nasıl nefis bir Türk kahvesi yapılır onu öğrendim...

Belki bir çoğunuz biliyordur ama ben kesinlikle bilmiyordum ve kahvelerimi hep, köpüklü olsun diye mecburen tek tek pişiriyor zaman kaybediyordum ama geçen gün gittiğim bir iş ziyaretimde sevgili Nuray'ın, hep nasıl köpüklü kahve yatığını merak ettiğimden, bu sefer mutfağına kadar peşinden gittip onu izledim.

Kahve cezvesine önce kaç kişilik hazırlanacaksa o adette, kahve fincanı ile adam sayısı kadar soğuk su (ben oda hararetindeki suyu koyardım) konuyor. Peşine kahveyi tatlı mı orta mı yoksa az şekerli mi her ne şekilde isteniyorsa o oranda kesme şeker, ardından da her kişi başına 2 tatlı kaşığı (ben hep çay kaşığı kullanırdım) kahveyi koyup, cezveyi ocağın üzerine koymadan önce karıştırıp (ama öyle uzun uzun değil, bu arada ben hep cezveyi ateşin üzerine koyduktan sonra karıştırırdım) ateşin üzerine (Nuray elektrikli ocakta yaptığı için sanırım gazlı ocakta herhalde orta ateş en uygun ısı olur) koyup, kahvenin köpürmesi bekleniyor.

My creation


Köpüren kahvenin köpükleri tatlı kaşığı ile tek tek fincanlara dağıtılıyor ve sonrada cezvedeki kahve fincanlara dökülüyor.

Eve gelir gelmez denedim, kesinlikle, her ne kadar Nuray'ın köpükleri gibi olmasa da köpüklü oldu. Eminim daha da geliştireceğim.





















Buradan Ankara'ya, sevgili Nuray'a sevgilerimi yolluyorum...

1 yorum:

Melek* dedi ki...

bu ne güzel çekilmiş bir resim demek bende bbilmiyormuşum kahve yapmasını ellerine sağlık alsam bir fincan ne iyi olur dimi:)