13 Mayıs 2008 Salı

Tavuklu Mantı Böreği

SNC10036


Malzemeler


  • 4 yufka
  • 2 Tavuk but
  • 2 Tavuk göğüs
  • sıvıyağı (yufkaları yağlamak için)
  • karabiber, tuz
  • Yoğurt (dilediğiniz miktarda)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (biberi kızdırmak için)


Yapılışı

Tavukları tencereye koyup üzerlerini kaplayacak kadar su doldurun ve haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları didip bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberle de harmanlayı unutmayın. Tavuk suyunu da kapağı açık bırakarak soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini biraz sıvıyağı ile yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serip üzerine fırça ile veya eliniz ile sıvıyağı sürün, sonra ikincisini serip aynı işlemi yapın. ikinci yufkadan sonra, yufkaların üzerine iç malzemeyi yayın. İç malzemeyi koyduktan sonra üstüne 3. yufkayı yine yağlayarak serin ve 4.süne de aynısını yapıp yağlayın ve işlemi sonlandırın. Artık börek fırına girmeye hazır.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dk kadar pişirin. Börek fırından çıkar çıkmaz kenarda soğumuş olan tavuk suyundan yaklaşık 3 veya 4 su bardağı kadar tavuk suyunu üzerine döküp sıvıyı emmesini sağlayın. Burada önemli olan böreğin sıcak, tavuk suyunun da soğuk olması.

Bu işlem bittikten sonra sarımsak eklediğiniz yoğurdu böreğin üzerine dökün, en üstüne de zeytinyağında kızdırılmış kırmızı pul biberi gezdirin.

Tavsiye ederim çooook leziz.

Afiyet olsun !

5 yorum:

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydın ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor güzel haftalar
sevgiler

Adsız dedi ki...

Özlemcim, ellerine sağlık. Benim çok sevdiğim bir börektir ve biz "damat paçası" olarak biliyoruz.
Sevgilerimle.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Bunun degisik versiyonunu bende yapiyorum.Ama sarimsakli yogurtlu ne kadar güzel olur.Offf karnim acikti galiba!Ellerine saglik.Sevgiler yolladim kabul edermisin?

Pelin dedi ki...

Merhaba,

Hımmmm nefis göünüyor.Mutlaka yapmalı.Elinize sağlık.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

elinize sağlık.Tepsinin ebatını ve böreği yoğurt döküldükten sonra hemen yiyebilir miyiz yoksa bekletmek gerekir mi
oya