3 Mayıs 2008 Cumartesi

Muzlu Köpük Pastası

SNC10034

Bu kadar ara verdikten sonra sayfamı bu güzel tatlı ile güncellemek istedim. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler
  • 12 adet kedidili bisküvisi
  • bisküvileri ıslatmak için süt
  • 1 paket muz jölesi
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 adet muz

kreması için;

  • 2yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı süt

Yapılışı

Bisküvileri borcamın içine yan yana dizin. Sütü bisküvilerin üzerine dökerek ıslatın.

Yumurta sarılarını ve tozşekeri derin bir tenecerede çırpma teli ile çırpın. Üzerine un, su ile ezilmiş nişastas, vanilya ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişmeye bırakıp ocaktan alın ve mikser ile birkaç dakika çırpın.

Çırpma işlemi bittikten sonra kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Soğunca dolaba koyup yarım saat kadar bekletin.

Bir taraftan jöleyi paketinin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın. Peşine de toz krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayın. Jöleyi koyulaşmasını beklemeden krem şanti ile birbirine katıp karıştırın ve de mikserle çırpın.

Bu arada muzları halka halka kesip, dolaptta beklettiğiniz tatlının üzerine dizin. En üstüne de krem şantili jöleli karışımın üzerine dökün. Merak etmeyin, karışım ilk başta sulu bir kıvamda oluyor ama sonra buzdolabında katılaşıyor.

Tatlıyı tekrar dolaba koyup servisten önce en 1 saat bekletin. Üzerindeki krem şanti ile jöle köpüğümsü bir kıvamda olduğu için tatlıya bu ismi ben verdim.

Ayrıca da, henüz hava ısınmadı belki ama sıcak yaz günlerinde serin serin yenecek hem hafif hem de leziz bir tatlı.

Afiyet olsun !

11 yorum:

lady koşan istiridye dedi ki...

Pratik bir tatlı olmuş. Eline sağlık. Görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
pastan harika otesi gorunuyor
afiyet olsun


www.yenitadlar.blogcu.com

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize saglik, harika bir tarif ve fotograf,sevgiler.

kizilciksurubu dedi ki...

Cok sahane olmus, ellerine saglik. Sevgiler.

disal dedi ki...

ellerine sağlık....pasta nefis olmuş....kocaman bi foto...insanın uzanıp alası geliyor...

öpüyorum canım seni..

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Çok hafif ve lezzetli görünüyor... Köpük pasta olması jöleyle krem şantinin birleşmesinden mi oluyor?

Ellerinize sağlık... Sevgiyle...

Mutfak Havlusu dedi ki...

hoş bir tatlı,denemek istiyorum bu tatlıyı.

SELMA dedi ki...

iyi günler.Bu tatlıyı kedi dili bisküvi dşında nelerle yapabiliriz?mesela bebe bisküvisi olur mu?bizim burada kedi dili bisküvi bulunmuyor.

Özlem dedi ki...

Bence olabilir çünkü sonuçta süt ile ıslatılıyor, hatta bisküvi yerine sade pandispanya da olur,
sevgiler

Adsız dedi ki...

hangi borcamı kullandınız,karemi dikdörtgenmi kaç cm?

Adsız dedi ki...

Birde acaba jöle sıcakken krem şantiyi eritmezmi,donmadan karıştırırsak sıcak olmuyormu?