8 Mayıs 2008 Perşembe

Sucuklu ve Salamlı Pizza

SNC10028


Mazlemeler

hamuru için;
  • 1 yemek kaşığı active kuru maya
  • 1 1/2 cup ılık su
  • 3 1/2 cup un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

harcı için;

  • 750 gr domates rendesi
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kekik
  • sucuk, salam, mısır
  • 180 gr mozarella peyniri

Yapılışı

Bu pizzanın hamurunu ekmek makinesinde hazırladım ama dilerseniz bildiğimiz klasik yöntemle elle de hazırlanabilir. Verdiğim ölçüler ekmek makinesinden çıkan kaşık ve cup ölçüsüne göre verilmiştir. Tüm bu malzemeleri ekmek makinesine sırasıyla; önce su, zeytinyağı, un, tuz ve kuru maya olmak üzere sanki ekmek hazırlar gibi koyun. Burada önemli olan unun suyun üzerini iyice örtmesi ve mayanın su ile temasının engellenmesi.

Hamur hazırlanırken, bir yandan domates sosunu hazırlayın. Domates rendesini bir tenecereye döküp, üzerine 2-3 kaşık zeytinyağı ve tuzu ilave edip kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk kadar pişirin.

Hamur hazır olunca, makineden alıp, unlanmış zeminde 1-2 kez yoğurup, sonra hamuru 3 eşit parçaya bölüp açın. Ben maalesef bunu yapmayıp hamuru olduğu gibi açıp hazırladığım için hamuru kalın oldu, aslında bu ölçü 3 pizza içindir. O yüzden hazırlanan bu hamuru 3 eşit parçaya bölmeniz lazım.

Açıp şekil verdiğiniz hamuru, içine yağlı koyduğunuz fırın tepsisine koyun. Üzerine hazırladığınız domates sosunun 1/3 ünü yayın. Bunun üzerine de dilediğiniz harcı koyabilirsiniz, ben, sucuk, şerit halinde kesilmiş salam ve mısır koydum.

Tüm bu malzemeleri koyduktan sonra tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra zeytinyağından 1 tatlı kaşığı kadarını üzerinde gezdirin. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dk kadar tutup çıkartın ve üzerine peynir rendesinin 1/3 ünü serpin. Tekrara fırına koyup yaklaşık bir 10 dk kadar daha pişirin.

Bu işlemi diğer 2 hamur için de uygulayıp toplam 3 pizza hazırlayın.

Pizzalarınız servise hazır.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Hülya dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor.
Ellerine sağlık