1 Nisan 2008 Salı

Çilekli Tart

SNC10372

Dün akşam zamanım olmadığı için, çilekli tartın sadece resmini ekleyip kaçmıştım :) Ama daha fazla sizleri bekletmeden tarifini aşağıya yazıyorum. Tarifini Alev Kaman ile Nurhan Tarman'ın kitaplarından aldım.

Tarife geçmeden önce söylemek istediğim bir şey var. Ebru'cum bana bir mesaj bırakmış, mesajında, birisinin, Merengli Kakaolu Pastamı sitesine kopyaladığı yazıyordu. Siteye girince gözlerime inanamadım. Birisi pastamın resmini ve tarifini sitesinde kopyalamak suretiyle yayınlamış. Resimlerimi aynen yayınlamış, hiç bir kaynak da göstermemiş. Ben yayınladıktan 2 gün sonra yapmış bunu.
Bir başkasının emeğine yapılan büyük bir saygısızlık bu. Dilim başka birşey söylemeye varmıyor doğrusu. Aslında sitenin ismini vermek de istemiyordum ama belki sizlerden de birşeyler alıp götürmüş ve de sitesine koymuş olabilir diye sitenin adını veriyorum. Adı http://lezzetlikekler.blogcu. Bu tip şeyler daha önce çok yaşandı ama benim başıma hiç gelmemişti. Gerçekten çok üzücü. Ne gerek var ki... Dost kazanacağına düşman kazanmak nedendir hiç bilinmez. Aslında ben bu kişinin yaşca çok olgun birisi olduğunu sanmıyorum yoksa böyle bir cahillik yapmazdı değil mi... Ebru'cum, beni haberdar ettiğin için çok teşekkür derim.

Neyse bu konuda daha fazla lafı uzatmadan tarifime geçiyorum...



Bu tarifi "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" ye gönderiyorum.


Malzemeler

tart hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pudra şkeri
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 12 çorba kaşığı un

krema için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 50 gr margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı su

üzeri için:

  • Çilek
  • 1 paket tart jölesi

Yapılışı

Tereyağını yoğurna kabına küçük küçük keserek koyun. Peşine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Tuz, vanilya, yoğurt ve yumurtayı da ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üstünü kapatıp 20 dk kenarda bekletin.

Bekleme süresi bitince hamuru, zemini yağlanmış tart kalıbına alıp, elinizle bastırarak kalıba güzelce yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.

Sıra geldi kremaya. Bunun için yumurta ve toz şekeri bir tencereye alıp, çırparak karıştırın. Nişastayı 4 kaşık su ile ezip yumurtalı karışıma ekleyin.. Vanilya ve sütü de ekleyip ocağa koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dk evvel margarini ekleyip karıştırın. Mikserle 3 dk kadar çırpın. Ilık kremayı tartın üzerine yayın.

Çilekleri, güzelce yıkayıp dilimleyin. Tartınızın üzerine istediğiniz şekilde yerleştirin. Tart jölesini, üzerindeki tarife uyarak hazırlayın ve çileklerinize sürün. Pırıl pırıl capcanlı bir görüntü oluyor, tadını da tahmin edersiniz herhalde, içinde çilek olur da nefis olmaz mı.

Dolapta 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun !

10 yorum:

Adsız dedi ki...

harika görünüyor, tarifi bekliyoruz sabırsızlıkla.... dilekuzundemir@superonline.com

rümeysaninrüyasi dedi ki...

özlemcimmm tarif yok ama görüntüye bayıldım çok nefisss gözüküyor ellerine sağlık canım sevgiyle kal

ebrulitatlar dedi ki...

Özlem'cim tarifini burada gördüm kopyalanmış;

http://lezzetlikekler.blogcu.com/11306941/

Özlem dedi ki...

Sevgili Dilek,
Sevgili Rümeysa,
Umarım tarifi beğenirssiniz,
sevgilerimle

Ebu'cum,
Haberdar ettiğin için çok teşekkür ederim. Sayfada bu durumdan bahsettim, aslında sitenin adından bahsedip reyting yapmasına izin vermeyecektim ama belki başkalarınn da tariflerini kopylamıştır diye yazdım.
teşekkürler canım,
sevgiler

ebrulitatlar dedi ki...

Özlem'cim benimde bu sitede tariflerim vardı. Blogcuya şikayet ettim ama bir sonuç alamadım. Bende hergün c-box kutusuna yazı yazıp tariflerimi sildirdim. Zaten bloğundaki bütün tariflerde başka blogların. Bazılarına göz aşinalığım var. Senin tarifinide hemen tanıdım. O yüzden haber verdim. Hoşçakal canım..

Adsız dedi ki...

Özlemciiim harikasın tatlım
aynen ftonun küçültmeden bu tarifini yayınlayacağım
çok iç açıcı olmuş emeğine sağlık canım
katılımın için çok teşekkürler
tarifin yayında

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Özlem, ellerine sağlık, çok şık görünüyor.. Hiç tart yapmadım, senin tarifini not aldım,denemek istiyorum.. Miss gibi kokuyordur :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

OFFF ÇİLEK ZAMANIDA YAKLAŞIYOR. GÖRÜNTÜ HARİKAAA... ELLERİNE SAĞLIK...

BU ARADA ADI GEÇEN SİTEYE BAKTIM BİRSÜRÜ TANIDIK TARİF GÖRDÜM... YAZIK ÇOK YAZIK HİÇ HOŞ DEĞİL YAPILAN...

SICACIK SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

BOLBOLYİYELİM.BLOGCU CANIM ELLERİNE SAĞLIK TAM BENLİK OLMUŞ. ELLERİN DERT GÖRMESİN.ÖPÜYORUMMM

Adsız dedi ki...

Özlemcim tart harika olmuş, çilekli olurda güzel olmaz mı? Ellerine sağlık.