25 Şubat 2008 Pazartesi

Fırında Mantarlı Kuzu But

Çok sevdiğimiz dostlarımızı Pazar akşamı yemeğe çağırmıştık... Şöyle fırında kuzu butlu bir yemek yapmak istiyordum ama tam olarak ne yapacağıma karar verememiştim. Hem sulu hem de salçalı bir şekil olsun istiyordum. Sonunda daha önce bir yerlerde gördüğüm bir tarif aklıma geldi ve aklımda kaldığı kadarıyla yapmaya karar verdim. Ortaya gerçekten lezzetli bir yemek çıktı...
Eğer sizler de hem lezzetli hem de gösterişli bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi canı gönülden tavsiye ederim.

Nasıl mı yaptım? O kadar da zor değil...

SNC10006

Malzemeler
  • 1,5 kg iri parçalara bölünmüş kuzu budu.
  • 400 gr mantar
  • 12 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 bardak sıcak su
  • tuz, biberiye, karabiber, kekik
  • 4 adet patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup ısıttım, içine ezdiğim 10 diş sarımsağı atıp 1-2 karıştırdıktan sonra, hemen ardından etleri içine attım. Etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirdim, ama dikkat edin sarımsaklar fazla yanmasın.

Etlerin rengi değişince, dilimlenmiş mantarları, salçaları, biberiye, kara biber ve suyu ekleyip hep birlikte karıştırdım. Düdüklünün kapağını kapatıp, düdüklünün buharı çıkmaya başladıktan sonra bi 25 dk kadar pişirdim.

Patatesleri fırça yarımı ile yıkayıp, kabukları ile birlikte, çok fazla yumuşatmadan haşladım. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup uzun dilimler şeklinde kestim.

Etleri tencereden çıkartıp, suyu ile bilikte fırın kabına yerleştirdim. Üzerine tuzunu ve kekiğini serptim. Artan sarımsakları da ekledim. Etlerin üzerine küçük küçük parçalara böldüğüm tereyağını koydum. En son kabın kenarlarına patatesleri dizdim.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişiridim.

Hem göze hem de mideye hitap eden bir yemek oldu... Yanına da domatesli arpa şehriye pilavı...


Afiyet olsun !

5 yorum:

Adsız dedi ki...

selam görüntü süper...eminim tadıda öyledir..elinize saglık.sevgilerimle..

Gönül dedi ki...

canım ellerine sağlık yemek harika görünüyor ..sevgilerimle öpüyorum

EZGi :)) dedi ki...

ENFES GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK CANIM KOCAMAN SEVGİLER

Bocuruk dedi ki...

Özlem gerçekten çok şık, çok nefis bir davet yemeği olmuş. Eline sağlık. Etle mantar birlikteliğini çok seviyorum. En kısa zamanda deneyeceğim. Bu arada daha önce yazdım mı bilmiyorum ama ballı tavuğu denedim. Daha az bal kullandım. Evdekilerin sevip sevmeyeceğinden emin olmadığım için. Çok güzel oldu. Teşekkürler tarif için:) Sırada birkaç tarifin daha var gözüme kestirdiğim, denedikçe fikrimi yazarım. Ama güzel olacaklarına eminim.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor,ellerinize saglik.