20 Ağustos 2007 Pazartesi

Limonlu Tart



Limonlu etkinlik icin gec kalmis bir tarif. Italyan usulu limonlu tart. Hazirlanisi kolay, icindeki yogun tereyagina ragmen hafif olmayi basarabilmis bir tatli.
Aslinda uzerine icing sekeri konuyor ama ben bulamadigim icin bu haliyle biraktim. Uzerine vanilyali bir sos yaparsaniz bence cok yakisir.

Nasil yaptigima gelince...

Malzemeleri

Hamuru icin:

  • 200 gr un
  • 100 gr pudra sekeri
  • 100 gr tereyag, yumusatilmis
  • 2 yumurta sarisi
  • 2 tali kasigi limon kabugu rendesi

Ustu icin:

  • 150 gr tereyagi, yumusatilmis
  • 3 yumurta
  • 150 gr pudra sekeri
  • 2 limonun kabugunun rendesi
  • 1/2 limonun suyu



Yapilisi

Once hamurun nasil hazirlandigini anlatayim.

Unu ve pudra sekerini, birlikte cukur bir kaba eleyin. Ortasina bir cukur acip, icine yumusatilmis tereyagini ve yumurta sarilarini koyup, yogurun. Pesine limon rendesi ile bir tutam tuzu atip birazcik daha yogurduktan sonra hamuru, sterc filme sarip, buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.

Gelelim ust malzemesinin hazirlanisina...

Yumurtalari pudra sekeri ile cirpin, icine limon kabugu rendesi ile limon suyunu ve yumusatilmis tereyagini ekleyip cirpmaya devam edin.

Hamuru cikartip, yaglanmis tart kalibina yerlestirin. Ben elimle bastirarak kaliba yaydim. Uzerine ust malzemesini dokun.

Onceden 180 derece isitilmis firinda 30 dk kadar pisirin.

Uzerine icing kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmm.
Harika gözüküyor. Çok leziz olduğu görüntüsünden belli.
Ben vanilyalı dondurma ile hayal ettim.
Eminim çok yakışır.
Ellerine Sağlık.
Sevgiler..
www.blogcu.com/semraninmutfagi

Özlem dedi ki...

Semra'cım,
Çok teşekkür ederim, vanilyalı dondurma da iyi fikir, kesinlikle yakışır...
Sevgiler...