Uzun bir süre sessiz idim, girdiğim yoğun tempo, önceliklerimin değişmiş olması, hobi olarak sürdürdüğüm yemek blogger’luğumu kesintiye uğratmıştı. Ancak bu sessizliğimi, hiç beklenmedik bu Covit19 olayından ötürü, girdiğimiz bu izolasyon günlerinde yaptığım bu tarif ile bozuyorum. Çoğunluk gibi ben de uzun süredir evdeyim ve işlerimi 17 Marttan beri evden sürdürüyorum. Doğal olarak da evden işe veya işten eve gelirken trafikte harcadığım zaman da bana kalmış oldu. Bu değerli zamanı da mutfakta biraz daha vakit geçirerek değerlendiriyorum.
Uzunca bir süredir beslenme tarzımı değiştirmiştim ve olabildiğince sağlıklı içerikli yemekler yapmaya çalışıyordum. Sadece yediklerimin içeriklerini değil aynı zamanda yemek saatlerimde de değişiklik yapmıştım, ancak bugünlerde yaşadığımız bu olaydan ötürü bu düzenim bozulmadı desem yalan olur.
Herşeyin bir an evvel normale dönmesini dört gözle bekliyorum, herkes bekliyor... tüm insanlık için çok zor bir süreçten geçiyoruz. Büyük bir sınav veriyoruz, bu sınava herkes dahil edildi, herkes....
Tabii bunun sonucunda edineceğimiz birçok ders olacak. Ve bunlar hayatımızın bundan sonraki dönemine şekil verecektir. En azından kendi adıma bunun böyle olacağını söyleyebilirim.
Kek malzemesi
- 3 yumurta, oda ısısında 20 dk beklemiş
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 8-10 adet hurma, suda bekletilmiş ve çekirdeği çıkarılmış
- 2 su bardağı badem unu
- 1 paket kabartma tozu
Sos malzemesi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı sade yağ
- 4 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri
Yapılışı
Hurmaları blenderdan geçirip püre haline getirin, ardından yumurtaları ekleyin tekrar blenderlayın. Sonra sırasıyla süt, zeytinyağı ve kakaoyu ekleyin ve blenderlayın. Ve son olarak karışıma un ve kabartma tozunu ilave edin. Ben tüm keklerimde unu eklediğim aşamada karıştırmaya spatula ile devam ederim. Bunda da öyle yaptım.
Kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba boşaltın ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Pişirme süresi her fırına göre değişebilir o nedenle 30 dk sonunda kekin içine kürdan batırıp kontrol edin, kürdan ıslak çıkarsa biraz daha fırında tutun.
Sos için tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırıp orta ısıda pişirin. Hafif ılınmış kekin üzerine dökün.
Su bardağım ise 250 ml’lik.
Afiyet olsun 😋
Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder