19 Nisan 2015 Pazar

Elmali Kek

image

Görüntüsüne bakmayın nefis bir elmalı kek...

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 ve 1/3 su bardağı sıvıyağı (ben fındıkyağı kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket şekerli vanilin
  • 3-4 elma yeşil elma (kabuklara soyulmuş küp küp doğranmış)
  • 1 su bardağı ceviz, parçalanmış

Yapılışı

Fırını 175 derecede ısıtın. Yuvarlak büyükçe yaklaşık 25 cm çaplı bir kek kalıbını yağlayıp kenara koyun.
Bir kabın içinde unu, tarçını, karbonatı, eğer şekerli vanilin kullanacaksanız vanilyayı ve tuzu karıştırıp birlikte başka bir kaba eleyin.
Karıştırıcıya yumurtaları, şekeri, sıvıyağını ve eğer vanilya özütü kullanacaksanız bunu o zaman bu aşamada birlikte ekleyin yüksek devirde limon sarısı olana dek çırpın, yalnız varsa karıştırıcının kürek şekilli (paddle) ucunu takın.
Daha sonra unlu karşımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.
Ardından elmaları katın ve karıştırmaya devam edin. Elmaları karışıma katmaya yakın kesip eklemenizi tavsiye ederim ki rengi değişmesin. Son olarak parçalara böldüğünüz cevizleri de ekleyip son bir kez karıştırın.
Hamuru kalıba döküp fırında yaklaşık 55-65 dakika ya da keke batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi değişebilir o nedenle 45 dakikadan sonra sık sık kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok: