4 Ekim 2009 Pazar

Fırında Baharatlı Tavuk

SNC10139

Çok uğraşmanıza gerek olmayan bir tarif. Hemen nasıl yapıldığına geçiyorum...

Malzemeler
  • 2 avuç dondurulmuş elma dilim patates, dilerseniz kendiniz de hazırlayabilirsiniz
  • 1 kabak, soyulmuş ve boyuna dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 parça tavuk baget
  • 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • tuz

Yapılışı

Fırın kabınıza veya tepsinizin ortasına patates ve kabak dilimlerini koyup, tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi serpin, zeytinyağın yarısını üzerlerine gezdirip karıştırın.

Kekiği, tatlı kırmızı biberi, karabiberin geri kalanını ve tuzu bir buzdolabı poşetine dökün. Peşine tavuk butlarını da içine atıp torbanın da ağzını kapatıp, baharatlar ile butlar iyice karışana kadar sallayın. Butlar baharata iyice bulandıktan sonra tavukları içinden çıkarıp fırın kabınızın kenarlarına tavukları yerleştirip, üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirin.

Önceden 220 derecede ısınmış fırında butlar iyice kızarana dek yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun !

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tebrikler Bloğunuzu çok beğendim başarılarınız devamını diliyorum....

goxin

Adsız dedi ki...

Tesadüfen bloğunuzla karşılaştım çok beğendim.Tebrikler.