5 Ocak 2008 Cumartesi

Mantar ve Kestaneli Ic Pilav

SNC13660

Bu pilavı yılbaşından önce yayınlayacaktım, yılbaşı mönüsü hazırlamak isteyenlere fikir verir diye ama zaman sorunu yaşadığım için maalesef yetiştiremedim. N'apalım... olsun... sonuçta her zaman yenebilecek bir lezzet. Özellikle benim gibi kestane severlerin kaçırmaması gereken bir pilav...

Nasıl yaptığıma gelince... anlatayım:


Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 soğan
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı kültür mantarı
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kuşüzümü
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı karabiber,
  • tuz
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane

Yapılışı

Pilavı yıkayıp süzün. Tereyağı ile birlikte tencereye alıp pirinçleri yakmadan kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavurma işlemine devam edin. Sonra sırasıyla fıstık, üzüm ve küçük küçük doğradığınız mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra, tuzu, karabiberi, şekeri ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Pilavın üstü göz göz olunca hemen altını iyice kısıp 20 dk pişmeye bırakın.

Sürenin sonunda tencerenin altını kapatıp yenibahar, maydanoz ve kestanelei ilave edip demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun !

1 yorum:

gülizar dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık.bende çok severim kestaneyi.Pilavada pastayada kısacası hergirdiği yere ayrı bir tat veriyor...