14 Temmuz 2013 Pazar

Natia'nın Keki

Bu kek piştiğinde evin içi mis gibi koktu. Kekin soğumasını zor bekledik valla. Kalıptan çıkardıktan sonra saldırıya uğradı garibim. Kalanından bu fotoğrafı çekebildim.



Yapılışı çok kolay. Malzemeleri için kullandığım su bardağı ölçüsü yaklaşık 250 cc'lik bir bardak. Malzemeler 2,5 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağı (ben her zamanki gibi fındık yağı kullandım) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 limon rendesi 2 kuru kayısı rendesi Yapılışı Öne şeker ve yumurtaları çırpın, sonra yoğurt ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpın. İçine vanilya ile kabartma tozu konulmuş unu elekten geçirip karışıma ekleyip biraz daha çırpın en sonunda limon ve kayısı rendesini ekleyip spatula ile hamuru alt üst yaparak karıştırıp yuvarlak bir kek kalıbına döküp, önceden 180 derecede ısınmış bir fırında. Benim fırınımda 20 dakikada pişti ama her fırının pişirme süresi değişebilir, 15 dakikadan sonra sık sık kontrol edip arada bir kürdan batırıp kekin içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Genelde kekin kokusu duyulmaya başlandığında kekiniz pişmiş demektir, süre dolmasa bile kokuyu duyduğunuzda kürdan kontrolü yapmanızı öneririm. Afiyet olsun ¡

4 yorum:

Aysel dedi ki...

Kek olsun da her hali kabulüm. Ellerinize sağlık sevgiyle...

Cafe Gusto dedi ki...

Nefis görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

fırınının markasını sorabilrmym

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..