20 Kasım 2010 Cumartesi

Çikolata Kalbi

SNC10070

Uzunca bir aradan sonra herkese kocaman sevgi dolu MERHABAAAA :))
Meğer 4 aylık bir ara vermişim. Arada bazı güncellemeler yapıyordum ama nedense bir süreliğine elim varmadı yazmaya. Hiçbir neden ve sorun yok, herşey yolunda, özellikle merak eden arkadaşlarıma da burdan söylemiş olayım. Beni düşünüp merak etmeniz çok mutlu etti inanın. Arada demek oluyormuş böyle, bazı bloglarda da görüyordum bu araları...işte benimkisi de öyle birşey. Gerçi bu yaz çok hummalı bir dönem geçirdik, oğluşun okuluydu sınavıydı derken şimdi sular duruldu ve huzura kavuştuk neyseki. Arada tabii benim iş yoğunluklarım da oldu ama o genelde her zaman var.
Çoook yazacak şeyler vardı, ama hiçbir tarifimi saklayamadım ki, artık sıra yenilerini yapmaya ve yayınlamaya geldi. Uzunca bir süredir her pazar organik pazara gidiyorum, bu sayede evde sebze meyve tüketimi arttı ki bu da beni çok mutlu ediyor. Aynı zamanda da mevsiminde tüketim yapmış oluyoruz. Artık marketlerden sadece deterjan meterjan vs alışverişi yapıyoruz, pazar'ın dışında birşey alamaz oldum. Çalıştığım için pazardan aldığım malzemeleri alır almaz pişirmem gerekiyor, yoksa kalınca kalıyor ve çürüyor.
Bu tatil biraz daha mutfakta sakin saatler geçirmeme yardımcı oldu.
Bayramda evdeydik, hiçbir yere gitmedik. Ama o kadar iyi geldi ki, evde olmayı çok özlediğim için evden çok da fazla çıkmadık, tabii ilk 2 gün ziyaretlerin dışında.
Evde olunca da bizimkilerin ağızlarının canları sıkıldı, sıkıldıkça atıştırmalık birşeyler yaptık tabii ki haliyle. Bunlardan bir tanesi bu kakaolu kekti, kimbilir kaç çeşit versiyonunu yaptım ama her seferinde değişik ölçülerle denemeyi ve keşfetmeyi çok seviyorum. Bu da bunlardan bir tanesi. Kalp şeklinde bir kalıpta yapıldığı için adını buradan almış. Çikolata delisi oğlumun çok hoşuna gitti.

SNC10082

İşte tarifi....

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı
  • 150 gr bitter çikolata
  • 3 yunurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu


Yapılışı

Tereyağı ve çikolataları küçük parçalar halinde bölüp *benmari usulü eritin.

Mikserde yumurta ile şekeri çırpın.

Geriye kalan tüm kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.

Çikolatalı karışıma sütü ekleyip karıştırın ve ardından unlu karışımı ekleyip spatula ile alttan üste doğru kararak karıştırın. Son olarak bu karışımı yumurtalı karışıma katıp mikserde 4-5 tur çevirin.

Hamuru kek kalıbınıza dökün ve önceden 175 derece ısınmış fırında 35-40 dakika kadar ya da keke batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.


*Benmari usulü: yarısına kadar su doldurulmuş kabı ocağa koyun ve kaynatın. İçine malzemeyi koyduğunuz diğer bir kabı su doldurulmuş kabın üzerine oturtun. Fakat üstteki kap altta kaynayan suya değmeyecek ve ateşi kısığa alarak ertime işlemine devam edeceksiniz.


Afiyet olsun !

13 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Özlemcim çok güzel görünüyor, tam tarifler arasında kaybolmuşken gördüm tarifini !!

ellerine sağlık canım

Mutfakpenceresicom. dedi ki...

Hoş geldin özlemciğim döndüğüne, iyi olduğuna sevidim.Çikolatalı kek nefis görünüyor ellerine sağlık,geçmiş bayramın da kutlu olsun.Sevgiler.

Özlem dedi ki...

Her ikinize de güzel ziyaretleriniz için çok teşekkür ederim. Çoook özlemişim valla :))

Ece Aymer dedi ki...

Döndüğünüze çok sevindim. Hele ki, kötü birşeyler olmadan döndüğünüze daha çok sevindim.Yorum yazamasam da, mutfağa girmeden evvel her zaman uğradığım yersiniz...Güzel tariflerinizi bekliyoruz...Şimdi biraz eskilerde gezindim...Fena oldu pazar sabahı...Şimdi bu hızla mutfağa gireceğim, bakalım sizden neler yapabileceğim.
Kendinize iyi bakın...

Unknown dedi ki...

Özlemciğim hoşgeldin gerçekten uzun
bir araoldu:))Çikolata aşkı tam ba
na göre ellerine sağlık sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bende sizi merak ediyordum ne zamandir,kekiniz harika bir tadda,ciko ve kakao hastasi biri olarak,bin tane tarifim olmasina ragmen sizinkinide yazdim,denemeyi seviyorum,hosgeldiniz diyorum,sevgiler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Hoşgeldin canım. Ellerine sağlık nefis duruyor:)

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz o zaman çok da güzel bir tarifle ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

sizin resminiz

http://oktayustayemektarifleri.blogspot.com/2010/11/yalanc-profiterol.html

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
uzunca bir aradan sonra dönmene çok sevindim. Her şeyin yolunda olması ayrıca güzel.
Hoşgeldin diyorum.
Ellerine sağlık. Kek nefis olmuş. Maaşallah çok güzel kabarmış.
Sevgiyle kal.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Bu nasıl harika görünüyor ellerinize sağlık iyi tatiller

İsmail dedi ki...

merhaba dökme demir tencere ve tavaları dökme demir tava linkinden satın alabilirsiniz.

humeyra dedi ki...

Markete kadar gittim, çikolata almayı unuttum. Halbuki sabahtan beridir çikolatalı bir kekin hayalini kuruyordum :( Kan hapı, eczane derken kafam karıştı. Damla çikolatayı mı eritsem acaba diye düşünüyorum şu an. Evde sütlü çikolata var ama böyle keklere de bitter yakışıyor. Ellerinize sağlık.