21 Ocak 2013 Pazartesi

Pilavlı Tavuk

fotoğraf.JPG

Çok ara verdim biliyorum,  bu sefer kesin dönüş yapacağım, sık sık güncelleyeceğim diye kendi kendime söz veriyorum hep ama sözümde duramıyorum. Ben de artık söz vermekten vazgeçmeye karar verdim. Takip eden arkadaşlarım nerelerdesin diye sorunca utanıp bugün bu yemeği paylaşmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz, ev halkı çok beğendi, ne kadar lezzetli olduğuna ben de inanamadım valla :))

Malzemeler


  • 4 adet tavuk budu
  • 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
  • 4 diş sarımsak, küçük küçük doğranmış
  • 1 avuç kırmızı ve yeşil biber, doğranmış
  • 3 çorba kaşığı bezelye
  • 3 adet domates, kabukları soyulup küçük doğranmış
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu, ya da kaynamış suya atılmış 1/2 tavuk bulyonu
  • Tuz, köri, oregano (güveyotu)

Yapılışı

Tavukları buzdolabından 15-20 dakika önce çıkarıp biraz oda ısısına gelmesini sağladıktan sonra her iki tarafını da tuzlayın. Tabanı kalın fırına girebilen ve kapaklı bir tencereyi ocağa koyup harlı ateşte önceden ısıtın. Tavukların deri kısımları tabana gelecek şekilde tencereye koyup 4 dk ve de diğer tarafını da 4 dk kadara kızartın.
Her iki tarafı da kızaran tavukları bir kaba alıp kenarda bekletin.  Tavuklar tencerede kendi yağını bıraktığı için aynı tencereye bu sefer soğan ve sarımsakları koyup biraz kavurun, hemen ardından biberleri ve bezelyeleri ekleyip biraz daha çevirin.
Peşine domatesleri de ekleyip karıştırmaya  devam edin. Yıkanıp süzülmüş pirinci de tencereye katıp sebzelerle birlikte karıştırın peşine sıcak tavuk suyunu, 1 tatlı kaşığı kadar tuzu, 1/2 çay kaşığı köri ve 1 çay kaşığı kadar oregano baharatını da ekleyip hepsisinin birbirine iyice karışması için karıştırın. Bu aşamada tavukları derileri yukarı gelecek şekilde tencerenin üzerine dizip kapağını kapatıp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişrin. Bu sürenin sonunda tencereyi fırından alın. Tavuklar kolay pişmediği için ben tavukları pilavın üzerinden alıp fırına dayanıklı bir başka kaba aktarıp üzerlerini kapatmadan tekrar fırına sürüp aynı ısıda bir 20 dakika kadar daha pişirdim. Tavuklar pişerken pilav da bu esnada dinlenmiş oldu.
Tavukların da pişme süresi tamamlanınca birlikte servis yaptım. Ortaya gerçekten leziz bir yemek çıkt. Bu arada tavuğun kendi yağı dışında fazladan hiç yağ koymadım, tavuğun kendi yağı yemek için yeterli oldu.

Afiyet olsun !